Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ДВОСТРУКА КОНТРОЛА ПОСЛОВАЊА

Пословање Општинске управе Сврљиг, јавних предузећа и установа корисника буџетских средстава је под лупом овлашћеног ревизора.

општина

Тим поводом председник општине Сврљиг Милија Милетић, одржао је састанак са корисницима буџетских средстава и овлашћеним ревизором, на коме је саопштио окупљеним да ће све неправилности у посоловању бити санкционисане по закону.
– Ми имамо интерног ревизора али смо као суперконтролу ангажовали и овлашћеног ревозора који ће наредних дана контролисати послопвање Општинске управе и јавних предузећа и установа. После увида у комплетну документацију, мада се надам да је и до сада рађено стриктно по прописима, у случају да има неправилности ја сам дужан по закону да поднесем пријаве јавном правобраниоцу за све евентуалне неправилности. Зато желим да још једном упозорим да сва нормативна акта буду усклађена са законом и да се поштују актуелни прописи. Одговорност је прво моја а потом свих осталих и ја нећу дозволити да буде неправилности у раду и непоштовање закона, рекао је председник Милетић на састанку.

општина1
Према наводима ангажованог овлашћеног ревизора Жике Антића циљ његове контроле је да се уреди финасијско пословање, посебно када је реч о наменском коришћењу средстава, као и нормативна акта тако да у тренутку када стигне буџетска инспекција и државна ревизорска институција не буде неправилности. Он је своје ангажовање оценио као превентивно деловање да не би било репресивних мера.

Најновије на порталу Општине Сврљиг