Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

НИШЕВАЦ „ПРОБИО ЛЕД”

/Сврљиг 3.јул 2013.године/ Сврљишко Културно лето 2013 обогаћено је у уторак навече још једном традиционалном манифестацијом – Сусрети села 2013. Прва приредба одржана је у селу Нишевац где су као једна екипа гостовали такмичари из села Манојлица и Гушевац. Сусрете је у име покриовитеља отворио председник општине Сврљиг Милија Милетић.

Susrete je otvorio predsednik Miletić

– Драго ми је да видим да су у оквиру сврљишког културног лета оживела и наша села а посебно ме радује што су се у овој манифестацији ангажовали млади, што је гаранција да имамо потенцијала и воље да одржимо традицју нашег краја, кроз игру, песму, старе обичаје и презентацију рукотворина и здраве хране. Како је ово манифестација културно-забавног али и такмичарског карактера нека победи њбољи али, као и до сада, у срдачним пријатељским сусретима и фер борби, рекао је председник Милетић, отварајући овогодишње Сусрете села у Нишевцу.

2
На сцени у веома садржајном програму раздраганих такмичара обеју екипа још једном се показало да  „свет остаје младима”.

1

У песми, фолклору, квизу знања па и народним обичајима, преовладвали су такмичари до двадесетак година старости.

1

Био је то прави букет младости, лепопте и песме, зачињен колоритном народном ношњом који је држао пажњу публике до поноћи, награђиван често бурним аплаузима.

1

Све у свему још једном је потврђено да је одржавање манифестације, у овако пријатељској атмосфери где је и дружење од посебног значаја, оправдано.

1
Новина овогодишњих „Сусрета села” је у томе што више нема официјелног жирија Центра за туризам, културу и спорт, већ наступе такмичара оцењују представници осталих села која учествују у манифестацији, наравно изузимајући оне који наступају.

1
Гласање је било шаролико али у спортском надметању –скоком у даљ,бацањем камена с рамена и надвлачењу конопца, па и забавно-музичком програму, Нишевчани су тријумфовали резултато 370 према 356 поена .

1
Иначе на овогодишњим сусретима учествује девет села-Нишевац, Гушевац, Манојлица, Белоиње, Лалинац, Грбавче, Плужина, Црнољевица и Лозан.

1
Следећа приредба је у Белоињу у петак 5.јула.где гостује екипа села Лалинац и Грбавче.

Најновије на порталу Општине Сврљиг