Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ УДАРНИХ РУПА

/Сврљиг 4. јул 2013. године/ Санирање оштећења на бившем регионалном путу Сврљиг-Попшица, у пуном је јеку. После обраде ударних рупа данас је почело асфалтирање. Због допреме материјала из асфалтне базе радови се изводе од три километара испед села Попшица па према Сврљигу.

2
– Првог дана асфалтирања пристигло је , већ преподне, двадесет тона асфалтне масе којом су попуњене ударне рупе на дужини од првог километра. Паралелно се наставља чишћење банкина и обрада ударних рупа машинама које су веч прошле село Попшицу и верујем да ће већ сутра бити асфалтирано од овог села према превоју ,,Ветрила,,. Према проценама надзорног органа обезбеђених хиљаду тона асфалтне масе биће довољно да се попуне и ударне рупе од Сврљига до ,,Ветрила,, а стоји и обећање да се посао заврши о року пре празника манастира ,,Свети Арахангел,, у Пирковцу. Најавио сам да следи и санирање ударних рупа ка Галибабинцу и према Бабином зубу али важно је напоменути да смо се на терену срели са представницима нишке Дирекције за изградњу и договорили да они са своје стране обаве исти посао тако да се од Попшице, преко Велепоља и Топонице, може без проблема возити до Ниша, што је посебно значајно за житеље овог дела наше општине, рекао је председник општине Сврљиг, Милија Милетић,после обиласка радилишта.

2 22
Иначе, посао око крпљења ударних рупа надгледа као надзорни орган инг. Иван Божиновић из сврљишке Дирекције за изградњу, како би квалитет и рокови били испоштовани према уговору.

Најновије на порталу Општине Сврљиг