Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ОСТВАРЕЊЕ БУЏЕТА ПО ПЛАНУ

/Сврљиг 5. јул 2013. године/ Предлог Извештаја о извршењу и остварењу буџета општине Сврљиг за период од 1. јануара до 30. јуна ове године, био је главна тачка дневног реда који су на данашњој седници разматрали чланови Општинског већа. Седници је у одсутвуи председника Милије Милетића, председавао заменик Љубиша Стојковић.
Према извештају који је поднела начелница Одсека за финасије Марина Савић, буџет општине Сврљиг током првог полугођа остварен је са 40,39 одсто или исказано у бројкама са 210 145 769,38 динара, што се сматра по плану и задовољавајућим знајући да се више приходује у другом полигођу. Од укупних прихода највеће учешће има Ненаменски трансфер од Републике у корист нивоа општина који је у извештајном периоду остварен са 49,27 одсто у односу на план а други по величини је проход од пореза на зараде остварен са 46,24 одсто.
Истовремено, извршени су расходи буџета у висини од 31,76 одсто у односу на план што је исказано финасијски 165 270 604,26 динара.
– Што се тиче извршења буџета у у извештајном периоду одвијало се по плану за 2013.годину. У складу са Одлуком, омогућено је несметанои функционисање свих корисника буџета, све обавезе су измирене у року, ниједан захтев за плаћање упућен од стране буџетских корисника који је у сагласности са позитивном законским прописима није нереализован, нема неизмирених обавеза осим оних које су предвиђене динамиком која је регулисана уговорима. Пословало се крајње рационално, плаћања су вршена ефикасно што је и допринело функционисању Локалне самоуправе на задовољавајућем нивоу, оценила је наченица Савић, образлажући извештај о буџету већницима.

ios
Чланови Општинског већа на овој седници усвојили су предлог Одлуке о доношењу Стратегије руралног развоја општине Сврљиг за период 2013 до 2018. године, што је , према известиоцу-већнику, Марку Младеновићу, неопходно и омогућава конкурисање код фондова ЕУ.
Потом су размтране и усвојене одлуке , о локланим комуналним таксама, о ауто такси превозу, о расписивању конкурса за прикупљање понуда за поверавање јавног превоза путника на територији општинер и формирање комисије за њено спровођене. За председника комисије изабран је Љубиша Стојковић, заменик председника општине а за чланове Срђан Ђорђевић, директор Дирекције за изградњу, Влада Крстић, шеф Одсека за привреду, Небојша Тричковић руководилац инспекцијских служби и Миле Милановић, комунални инспектор. Већници су дали сагласност на захтев Општинског штаба за ванредне ситуације за издвајање средстава за набавку 16 ракета за употпуњавање арсенала осам противградних станица на подручју општине Сврљиг. Такође је дата и сагласност на предлог помоћника председника оипштине Марка Младеновића, за формирање радне групе за израду Локланог акционог плана за малде за период 2014 – 2019. година, неопходног за доделу средстава из фонда Министарства за омладину и спорт а његову израду финасира немачка владина организација ГИЗ.

Најновије на порталу Општине Сврљиг