Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

СУСРЕТИ СЕЛА У ЦРНОЉЕВИЦИ

,,Сусрети села 2013,, у оквиру сврљишког културног лета, у четвртом колу одржани су у Црнољевици. Госте из Белоиња дочекала је здружена екипа Црнољевице и Лозана.

1
У спортском делу такмичења домаћини су били надмочнији и убрали 15 поена више. Комплетан резултат сусрета, према оцени независног жирија овога пута био је 367 поена за здружену екипу Црнољевица-Лозан према 343 поена за Белоиње.

9
Сусрет је пратило више стотину мештана села такмичарских екипа али и комшије из околних села, Сврљига, села осталих учесника такмичења па и пролазници пошто се манифестација одржавала крај пута од Сврљига ка Бабином зубу.

2
Присутне је по устаљеном обичају поздравио председник општине Сврљиг Милија Милетић.
– Желим да још једном поновим да је цвиљ ових сусрета очување традиције старих обичаја, фолклора, рукотвоирина, домаћих специјалитета. Да се стари подсете прошлости и упознају младе да негују традицију завичаја. Наравно, посебно је значајно одржавање манифестације у летњим месецима када млади школарци, ђаци и студенти, из градова долазе у завичај-да село оживи, да их покрене на акцију и разбије монотонију старијима у предахи измедју сетве и жетве. Организатор сусрета је Центар за туризам, културу и спорт а општина као покривитељ, дужан сам да кажем, брине много шире о житељима села. Ту смо да , као и до сада, помогнемо у изградњи инфраструктуирних објеката, посебно кроз акцију динар за три динара али и бројна друга давања и субвенције нашим пољопривредницима, рекао је председник Милетић, обраћајући се присутним уз честитке такмичарима који су уложили пуно труда у припремању програма.

7
Што се тиче Културно-забавног програма екипе су скоро биле уједначене.

3

Подмлађена екипа Белоиња се још увек уиграва па је здржена екипа Црнољевице и Лозана још једном показала да су,, јачи двојица…,,

4

Остале фотографије:

Најновије на порталу Општине Сврљиг