Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПЛУЖИНА ВОДИ

Плужина је на петој приредби Сусрета села сврљишке општине 2013. на гостовању у Гушевцу освојила до сада највећи број поена и пласирала се на прво место. На сусрету у Гушевцу, такмичари Плужине, против здружене екипе Гушевац-Манојлица, победили су са 376 према 364 поена.

02
Тренуо, са укупно 733 поена Плужина је на првом месту а затим следе екипе, Црнољевица-Лозан са 728 и Гушевац-Манојлица са 720 поена а потом остала села. Но, главни окршај на овогодишњој манифестацији очекује се у петак у Лалинцу где здружена екипа Лалинац-Грбавче дочекује Нишевац.

01
Када је реч о такмичењу у Гушевцу треба истаћи предусретљивост и гостопримљивост као и похвалити комплетну организацију домаћина. Домаћа екипа била је боља у спортском надметању али је мање среће имала на позорници.
Такмичаре и посетиоце, по устаљеном обичају, поздравио је и пожелео добродошлицу, председник општине Сврљиг,Милија Милетић.

03
– Ово је још једна манифестација којом потврђујемо да хоћемо и можемо да очувамо традицију оживљавањем изворних песама,витешких игара и народних обичаја те разбијемо монотонију на селу кроз припреме за такмичење и приредбом. Пракса је показала да у томе успевамо и посебно је значајно да су то прихватили млађи нараштаји што је гаранција очувања традиције завичаја. Свим такмичарима желим пуно среће, посетиоцима добру забаву и верујем у коректност независног жирија, рекао је председник Милетић, поздрављајући присутне.

04
У такмичењу на позорници иако удвострученим снагама екипа Гушевца и Манојлице, углавном подмлађена, била је за нијансу слабија од уиграног ансамбла Плужине, па је жири тако и оценио.

Најновије на порталу Општине Сврљиг