Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПЛУЖИНА ПРВА – СВИ ПОБЕДНИЦИ

Финалним сусретом у селу Грбавче, где је домаћа екипа здружена са такмичарима Лалинца, дочекала госте из Нишевца, завршени су овогодишњи ,,Сусрети села 2013,, сврљишке општине. Што се тиче спортског дела такмичења и културно-забавног програма на позорници све се одвијало по устаљеном протоколу. На овом сусрету домачини су имали више среће али када су сумирани резултати читаве манифестације, жири је, према освојеном броју поена, доделио прво место, такмичарима села Плужина.

123
– Важно је учествовати а не победити, ако постигнемо циљ ове манифестације а то је очување традиције и оживљавање села, сви су победници, рекао је председник општине Сврљиг Милија Милетић у име покровитеља ,,Сусрета села 2013,, поздрављајући такмичаре и публику у Грбавчу.

2
Тако је и било. Чињеница је да је и у Грбавчу као и предходно у Плужини, Гушевцу, Белоињу или Црнољевици, било пуно такмичарског духа, навијања али и бурних аплауза једнако домаћој и гостујућој екипи. Сви су се свесрдно трудили да буду што бољи домаћини и срдачни гости. Дух пријатељства, искреног дружења, провејавао је у сваком селу. Свуда се, рекло би се окупило и старо и младо, да аплаузом награди труд такмичара који су у летњим месецима, после напорног рада у пољу, успели да припреме добар програм и да задрже пажњу публике до последње тачке. Сваки сусрет претварао се на крају, на неки начин, у општенароно весеље. Села су оживела и постигнут је прави циљ манифестације- дух гостопримства и дружељубивости.
Но, кад је реч о очувању традиције,-фолклора,народних обичаја, справљања јела по рецептима наших бака те рукотворинама приказаним у етно-собама,свако признање свим домаћинима. Ипак, не треба заборавити да је за комплетан успех овогодишње манифестације ,,Сусрета села,, када је реч о орагнизацији најзаслужнији и по функцији одроворан Центар за туризам, културу и спорт.
Најзад, треба истаћи да ће најбоље тачке са овогодишњх сусрета из било ког села учесника, бити приказане широј публици на предстојећој Белмужијади којасе одржава 2,3. и 4. августа на Спортском центру Пастириште.

Најновије на порталу Општине Сврљиг