Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ДАН СВ. АРАХАНГЕЛА ГАВРИЛА

/Сврљиг 26. јул 2013. год./ Више стотина верника из свих крајева Србије окупило се јуче на свечаности у пирковачком манастиру Св Арахангел Гаврило, поводом истомименог празника у народу познатог још и као ,,Горешњак,,.
Picture 018
Свечану литургију предводио је епископ нишки, његова светост владика Јован у присуству десетак црквених великодостојника из манастира и цркава овог дела Србије.
У име општине Сврљиг владики Јовану, старешини манастира Св. Арахангел, свештенику Варнави и верницима, празник је честитао председник Милија Милетић.
01
– Црквени оци и векиодсотојници, владико Јоване и оче Варнава, част ми је и задовољство, што данас овде на овом месту, у овом малом рају, на територији општине Сврљиг, могу све да вас поздравим и пожелим вам добродошлицу као и свим верницима којима је данас слава Св. Арахангел, да честитам празник. Истовремено свим житељима који живе на селу и од села желим да ова година буде родна и благородна и да им се све жеље остваре и Бог да здравља.Ја као председник,на челу ове наше мале општине у сарадњи са црквом, и свим верницима, наставићу и даље да помажем свим манастирима и да заједно обезбедимо боље услове живота за све на територији наше општине. Свима желим пуно здравља, среће и свако добро, рекао је председник Милетић, поздрављајући свештенство и присутне госте.
02
Присутне је као домаћин поздравио и отац Варнава и подсетио и на добре и лоше дане манастира али и предочио да се, као што се види данас, све уз Божју помоћ може поправити. Он је вернике позвао на заједнички ручак у порти манастира.
03
Славље је увеличано наступом фолклора који ради при Центру за туризам,културу и спорт у Сврљигу под управом кореографа Душка Живановића.
 04 05

Најновије на порталу Општине Сврљиг