Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

,,БЕЛМУЖИЈАДА,, ПАРЗНИК ЗА ОЧИ И УШИ АЛИ И ГУРМАНЕ

Традиционална привредно-културна и забавна манифестација ,,Белмужијада,, у Сврљигу, може да почне. Све је спремно на Спортском полигону ,,Пастириште,, где ће већ од сутра око хиљаду учесника програма, забављати госте у наредна три дана. Ово тврди председница Скупштине оипштине Сврљиг и председница Организационог одбора сврљишке ,,Белмужијаде,, Јелена Трифуновић.

01
– Осма по реду сврљишка ,,Белмужијада 2013,, одржава се 2,3 и 4.августа на Спортском полигону ,,Пастириште,, а у њеном припремању, у очекивању бар педесетак хиљада гостију, учествовали су сви Сврљижани. Све учеснике и госте на отварању манифестације поздравиће председник општине Сврљиг Милија Милетић. Главна атракција биће сигурно такмичење у справљање ,,Белмужа,, специјалитета или боље речено бренда сврљишког краја по коме је манифестација и добила назив. Но, уз то на стотину штандова биће својеврсних поромоција етно вредности и обичаја сврљишког краја. Ако се свему дода да се првог дана за избор мале пастирице појављује стотину девојчица у народној ношњи, уз изворне песме и фолклор, у сва три дана, биће то својеврстан празник за очи и уши али и гурмане који ће моћи да дегустирају специјалитете здраве хране, каже председница Трифуновић.
Спортских игара, изложби, музтичких наступа, биуће сва три дана. Поред домаћих снага у чијем саставу првог дана као дар свом завичају наступа вокални солиста Драгослав Михајловић-Канаринац, у суботу је концерт Хариса Џиновића а у недељу Аце Пејовића. У оквиру програма наступиће фолклори и ансамбли из Бугарске, Грче и Македоније а својеврсна атракција биће већ прве вечери Сабор гајдаша балканских земаља. Дакле све је спремно и бићемо гостопримљиви и предусретљиви домаћини, поручила је председница Трифуновић.

ПОЛИЦИЈА
Предузете су све безбедоносне,техничке и сантиарне мере да манифестација протекне у најбољем реду.Уз редовно обезбеђење,као посебна атракција на ,,Белмужијади,, појавиће се и коњичка патрола и патрола мотоциклиста Полицијске управе Ниш.
Циљ нам је да приближимо људе у плавим униформама чији је посао изузетно племенит и одговоран, грађанима, посбено деци, која ће имати прилике да се фотографишу са припадницима полицијских патрола, каже Трифуновићева.

Најновије на порталу Општине Сврљиг