Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПОЧЕЛА ГРАДЊА КУЋЕ ЗА ЗОРИЦУ

Зорица Вучковић (24) оболела девојка из Драјинца, ускоро ће с’ оцем Миодрагом Вучковићем, моћи да се усели у нову кућу. На плацу Вучковићевих, поред старе нахерен куће, склоне паду и без икаквих инсталација, почела је градња нове куће за двоје корисника социјалне помоћи.

општина

– Зорица је имала несрећу да рано остане без мајке и тешко оболи. Преживела је неколико операција и данас се креће уз помоћ штака. Она и отац Миодраг, надничар, годинама су корисници социјалне помоћи. Прошле године покренута је акција преко новина у координацији са Центром за социјални рад али одзив донатора није био очекиван. Како постоји опасност да им се сваког дана кров старе куће струши на главу, одлучили смо да и ми помогнемо и заједничким снагама изградимо дом за двоје угрожених. Сматрали смо да је ово један од најургентнијих проблема који треба решавати а истини за вољу на подручју наше општине има више случајева социјално угрожених домаћинстава и ми ћемо настојати, сходно нашим могућностима, свима да помогнемо у наредном периоду, рекао је председник општине Сврљиг Милија Милетић, приликом обиласка градилишта у Дрјинцу које је посетио са својим сарадницима, замеником Љубишом Стојковићем, директорицом Центра за социјлани рад Весном Недељковић и координатором и највећим прегаоцем у овој акцији испред Центра, Тањом Лазаревић.
Кућа за Вучковиће биће величине тридесетак квадрата а предрачунска вредност објекта је 550 000 динара. Општина, преко Центра за социјални рад издваја 430 000 динара док су остала средства из донација људи добре воље. Према уговору са извођачем радова нова кућа требало би да буде завршена за 45 дана тако да Вучковићи могу да се уселе пре зиме.
Иначе, Вучковићи су скоро две деценије корисници Центра за социјални рад, који им је у међувремену, поред новчане помоћи успео дса обезбеди и део опреме за нову кућу али свака помоћ људи добре воље у набавци покућства Вучковића је добродошла.

Најновије на порталу Општине Сврљиг