Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ИНСИСТИРАЊЕ НА РАДНОЈ ДИСЦИПЛИНИ

Послови у свим јавним предузећима и установама, корисницима буџетских средстава, одвијају се по договореној динамици а у складу са програмима рада, без посебно карактеристичних проблема, закључено је на данас одржаном састанку Колигијума њихових руковдилаца са председником општине Милијом Милетићем.

Kolegijum direktora

Најактуелнија излагања била су руководилаца школских установа и Центра за социјални рад код којих су по традицији активности у пуном замаху почетком септембра.
Директор ОШ ,,Добрила Стамболић,, професор Саша Голубовић истакао је да се у овој установи радило и током лета, тако да су посебно прваци дочекани у реновираним учионицама са новим клупама и уређеним мокрим чворовима. Његов захтев био је да се у најскорије време, у сарадњи са Дирекцијом за изградњу града, уреди простор код ђачког улазу у школу али да се док траје грађевинска сезона, изврше поправке и уређења на зградама сеоских одељења.
Стање редовним и повљним због уписа довољног броја ђака, оценила је и директорица средње школе, Лела Митић. Са 244 ђака сврљишка школа предњачи пред истим у региону а удоносу на Ниш је у ,,залтној средиони,,.
Знатно појачана активност је и у Центру за социјални рад, како је истакла директорица ове установе Весна Недељковић, такође због поласка у школу и опремање ђака првака из породица социјално угрожених Сврљижана. Од значајнијих акција Недељковићева је истакла почетак градње куће за социјални случај у Драјинцу-оболелу Зорицу Вучковић и њеног оца као и куповина куће за једну самохрану мајку са троје деце.
У случају Центра за социјални рад, председник Милија Милетић инситирао је на пооштреној контроли расподеле и трошења давања, почев од социјалних корисника до помоћи која се даје за новосклопљене бракове младенцима јер већ има примера да су неку узели новац па се развели а код неких се показује тенденција пресељења на друго подручје.
– Посебно, још једном, инсистиран на контроли радне дисциплине. Имам извешатј, овде присутног председника Управног одбора Дома здравља, Добривоја Стојановића, да се максималним напорима превазилазе проблеми мањка медицинског кадра, у самој установи и на терену али мора се водити рачуна и о радном времену. Ми смо у општини завели екелтронску контролу за све запослене без обзира да ли на посао долазе из Сврљига, Ниша или било код другог места. Зато с правом захтевам да нема толеранције, поготову за оне који путују, да касније долазе и раније одлазе с посла. То важи за све кориснике буџетских средстава и захтевам пуну одговорност руководства, нагласио је предсендик општине Милија Милетић.
Када је реч о Дирекцији за изгрању града, према казивању директора Срђана Ђорђевића, најзначајније ангажовање је на асфалтирању ударних рупа на бившим регионалним путевима а потом следи уређење атарских путева у дужини од пет километара. Следи и уређење једног асфалтног кружног пута у селу Преконога а што се тиче радова на изградњи базена на Спортском центру ,,Пастириште,, теку по утврђеној динамици.
ЈКСП Сврљиг, улаже максималне напоре, како је реферисао директор Игор Давидовић, да се избегне рестрикција водоснабевања. Истини за вољу има проблема са доставом пијаће воде у вишим пределима града, посебно Насељу ,,Падалиште,, али се чине напори да се додатне количине воде убацују у вечерњим сатима. Несташица воде изазвана је делимично и неодговорношћу појединих потрошача коју воду за пиће користе у заливању башти.

Стање редовим и одвијањем послова по плану и програму оцењено је и у Вртићу ,,Полетарац,, који према речима директора Дејана Милетића, тренутноима 197 клинаца и клинцеза што је ,,за длаку,, више него лане али охрабрује податак да се очекује додатни упис нових полазника.
Центар за туризам, културу и спорт, реферисао је директор Зоран Гавриловић, је одрадио значајан посао у прошлом месецу ангажовањем на реализацији ,,Белмужијаде,, , ,,Јанијаде,, , ,,Дечијег фестивала,, и у летњем приоду на организовању Сврљишког културног лета уопште, што је унело пуно живости не само у Сврљигу већ и селима, окупило младе и ангажовало их да села практично оживе.
Најзад активности Црвеног крста, навео је руководилац Стеван Стојановић, одвијају се на припреми пакета помоћи за социјалне случајеве у Сврљигу и 39 сеоских насеља, за неколико стотина корисника.
На крају састанка председник Милетић упозорио је присутне директоре да је време да се започну припрема да се спремно дочека зимска сезона, почев од обезбеђивање огрева до механизације за разчишћавање снега.

Најновије на порталу Општине Сврљиг