Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

БАЗЕН ПО ПЛАНУ

/Сврљиг 19. септембар 2013. године/ Радови на купалишном комплексу “Пастириште“ обављају се по утврђеној динамици и биће завршени према плану,обавестили су јуче председника општине Сврљиг,  Милију Милетића, представници инвеститора, извођача и надзорног органа. Састанку су присутвовали- директор “Транскопа“ као извођач Слободан Рашић, директор Дирекције за изградњу Срђан Ђорђевић и Иван Божиновић у име инвеститора као и Славиша Тодоровић и Жика Митић – надзорни орган.

proba 050

После састанка у кабинету председника, заједно су обишли градилиште купалишног комплекса на “Пастиришту“.

proba 062

– Имам чврсто обећање извођача да ће посао бити обављен на време. Општина је обезбедила средства и са те стране неће бити проблема. Рок за завршетак прве фазе је 90 дана, што значи да посао мора да буде завршен у другој половини новембра ове године или ће извођач морати да плати сваки дан закашњења. Потом се наставља друга фаза и верујемо да ће до средина лета- идуће године, Сврљижани моћи да себи приуште освежење на купалишном комплексу, какве већ имају скоро сви градови у околини, рекао је председник Милетић приликом обиласка гардилишта.

proba 053

На лицу места потврђено је да се убзано припрема хидроизолиција, следи постављање арматуре и бетонирање. Материјала и махенизације има довољно и нема сумње да се уз стручну радну снагу посао обави на време. Купалишни комплекс биће један од најсавременијих и поред олимпијског имаће и дечији базен такозвано брчкалиште. Воде ће бити довољно јер се она не утаче свакодневно захваљујући савременим уређајима који је непрестано филтрирају а биће доводјена из помоћног бунара, тако да неће утицати на водоснабдевање у граду. Ово је још један корак да се, посебно младима и најмлађим житељима Сврљига, обезбеди још један спортско-рекретаивни садржај.

Најновије на порталу Општине Сврљиг