Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

РЕБАЛАНС БУЏЕТА

/Сврљиг 18. септембар 2013. године/ Предлог одлуке о другој измени и допуни Одлуке о буџету општине Сврљиг за 2013. годину, популарно речено, ребаланс буџета, била је главна тачка разматрања чланова Општинског већа на данас одржаној, 33. по реду, седници, којој је председавао, председник ОВ и општине Сврљиг, Милија Милетић.

Према извештају поднетом од стране начелнице сектора финасија, Марине Савић, главни разлог другог ребаланса буџета је то што је Усвајањем закона о изменама и допунама закона о буџету Републике Србије за 2013. годину, општини Сврљиг умањен износ средстава за одржавање локалне путне мреже са 27 600 000 динара на 13.986.000 динара.

Sa 33.sed.OV

– Сходно томе буџет за 2013. годину, по најновијој одлуци коју су већници прихватили а коначну реч ће дати одборници на седници Скупштине општине, износи 505 642 000 динара Ребалансом су прилагођени и расходни, према захтевима корисника буџетских средстава, што наши суграђани могу да виде до детаља на општинском сајту. Поред ребаланса буџета данас смо усвојили Одлуку о накнадама одборницима и већницима, Одлуку о организовању, финасирању и условима рада саветника пацијената, за што је предложена дипломирани правник Снежана Милутиновић, као и Савета за здравље а потом одлуке о давању на коришћење пословног простора и о правима и услугама из области социјалне заштите и формирали Комисију за доделу средстава црквама и верским заједницама, изјавио је председник Милетић.

 

Помоћник председника општине Сврљиг, Марко Младеновић, упознао је колеге већнике са предлогом за приступање Пројекту унапређења енегретске ефикасности, Грин хаус, у коме општина нема никаквих финасијских обавеза а погодности на очувању животне средине могу бити вишеструке.
Већник Иван Благојевић, под тачком разно, апеловао је на колеге да се хитно размотре могућности спречавања даљег загађивања воде Сврљишког Тимока, преносећи ургентне захтеве житеља Нишевца и Палилуле. У дискусији о овом проблему, председник Милетић је истакао да је његово решавање неоходност али да се то може решити само изградњом колектора чија је вредност више од две милијарде динара и да се чине напори да се до краја ове и у наредној години, то реализује уз поомоћ Републике Србије или кроз неки од пројектата међународне сарадње.

Најновије на порталу Општине Сврљиг