Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

РЕШЕЊЕ О ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА JКCП

На основу члана 32. тачке 9. Закона о локалној самоуправи (,,Службени гласник Републике Србије“ број 129/07), члана 21. става 2. Закона о јавним предузећима (,,Службени  гласник РС“ број 119/12),члана 40. Статута ЈКСП «Сврљиг» Сврљиг (,,Службени лист града  Ниша , бр. 47/13 ) и  члана 39. тачка 11. Статута општинеСврљиг (,,Службени лист града Ниша“ број 98/08, 46/10 и 87/11) Скупштина општине Сврљиг  на седници одржаној дана 26.09.2013. године, донела је

РЕШЕЊЕ

О ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА

ЈАВНОГ КОМУНАЛНОГ СТАМБЕНОГ  ПРЕДУЗЕЋА «СВРЉИГ»СВРЉИГ

 

1.На основу спроведеног јавног конкурса, за директора Јавног комуналног предузећа ,,Сврљиг“ Сврљиг , на период од четири године, именује се Игор Давидовић изСврљига, улица Иве Лоле Рибара бр. 35.

2.Решење ступа на снагу даном доношења .

3.Ово Решење је коначно.

4.Диспозитив овог решења  објавити у ,,Службеном гласнику Републике Србије“, и ,,Службеном листу града Ниша“  а решење са образложењем објавити  на интернет страници Скупштине општине Сврљиг и доставити кандидату.

О б р а з л о ж е њ е

 

            Ради усклађивања са новоусвојеним Законом о јавним предузећима („Службени гласник РС“ бр.119/12), Скупштина општине Сврљиг на седници одржаној дана 20. марта 2013.године усвојила је Одлуку о промени оснивачког акта  ЈКСП «Сврљиг» Сврљиг под бр.023-13/2013 године објављеној у «Службеном листу града Ниша» бр. 22/13.

            У складу са чланом 66. став 4. Закона о јавним предузећима, а на основу члана 44. Одлуке о  промени оснивачког акта  ЈКСП «Сврљиг» Сврљиг и члана 39.став 1.тачка 11.Статута општине Сврљиг и у складу са Статутом ЈКСП „ Сврљиг“ Сврљиг , на предлог Општинског већа општине Сврљиг, Скупштина општинеСврљиг на  седници одржаној дана 28. јуна  2013.године донела је Одлуку   о спровођењу  јавног конкурса за именовање директора Јавног комуналног стамбеногпредузећа „ Сврљиг “ Сврљиг , са усвојеним текстом Огласа под бројем  број 023-54/2013 .

Оглас је објављен у „Службеном гласнику РС“ бр.59/13 дана 05.07.2013.године и био је отворен је 15 дана од дана објављивања у „Службеном гласнику РС“.

Дана 9. јула 2013.године исти је објављен и на сајту општине Сврљиг, а дана 10. јула 2013.године објављен је у дневном листу „Курир“.

Конкурс је био отворен до 20.07.2013.године, а по истеку конкурса Комисија је оставила додатни рок  од три  дана ради евентуалног пристизања пријава послатих поштом.

            На седници Комисије, која је одржана дана 05. септембра.2013.године, констатовано је, да је благовремено приспела једна  пријава на Оглас о јавном конкурсу за именовање директора Јавног комуналног стамбеног предузећа „Сврљиг“ Сврљиг  и то:

            1. Игора Давидовића, из Сврљига , улица Иве Лоле Рибара број 35, заведена под бројем 023-60/2013 дана 22. јула 2013.године .

            Пријава је  у затвореној коверти послата препоручено дана 20. јула 2013. године и примљена је на писарници Општинске управе општине Сврљиг, на адресу Општина Сврљиг, са назнаком за Комисију за избор и именовање, награде и јавна признања. Других пријава на конкурс није било.

            На истој седници спроведен је постуpак отварања коверте са приспелом пријавом Након отварања и извршенa је провера пријава и приложене документације .

            Комисија је једногласно констатовала, да је  пријава  поднета благовремено, да је разумљива, да је приложена сва потребна и конкурсом тражена документација и да именовани испуњава све опште и посебне услове из Конкурса.

Правилником о раду комисије за избор и именовања, награде и јавна признања је предвиђена и провера усменим разговором са кандидатима у изборном поступку,  а ради провере стручних, организационих и других способности неопходних за успешно организовање и обављање функције директора, она  је са подносиоцем пријаве спроведена дана 05.09.2013.године у просторијама општине Сврљиг,са кандидатом.       Након обављеног разговора са кандидатом, Комисија за избор и именовање, награде и јавна признања , је у наставку седнице, применом критеријума-мерила усвојених Правилником  на седници Комисије одржаној дана 05.09.2013.године извршила бодовање кандидата по три групе критеријума-мерила и то: 1.досадашњи рад и резултати рада кандидата, 2.познавање комуналних делатности предузећа и проблематике рада – функционисања ЈКСП „Сврљиг “ Сврљиг  и 3.визија развоја ЈКСП «Сврљиг» Сврљиг од којих је сваки од њих бројчано изражен са три оцене: одличан који доноси 10 бодова, врло добар који доноси 8 бодова и задовољавајући који доноси 6 бодова Укупан максималан број бодова који је кандидат могао да оствари је 180 бодова. По извршеном бодовању Комисија је сачинила ранг листу кандидата-листа за именовање при чему је кандидат Игор Давидовић , из Сврљига  добио по критеријуму 1. досадашњи рад и резултати рада кандидата – 58 бодова, по критеријуму 2.познавање комуналних делатности предузећа и проблематике рада-функционисања ЈКСП „Сврљиг “ Сврљиг – 58 бодова и по критеријуму 3. Визија развоја ЈКСП „Сврљиг “ Сврљиг   60 бодова што у збиру даје укупно  176 бодова.

Укупан број бодова добијен је сабирањем броја бодова који су чланови Комисије појединачно дали кандидату по сваком критеријуму посебно.

У складу са својим овлашћењима прописаним чланом 31.Закона о јавним предузећима и чланом 14.Пословника о раду Комисије за избор и именовања, награде и јавна признања у спровођењу изборног поступка  директора јавних предузећа, Комисија је утврдила ранг листу-листу кандидата који  испуњава мерила за именовање директора ЈКСП „Сврљиг “ Сврљиг    са бројчано исказаним и утврђеним резултатима, према мерилима прописаним за именовање и исту, уз записник о изборном поступку, доставила начелнику Општинске управе оштине Сврљиг.

Комисија је Одлуку доставила начелнику Општинске управе на даљу надлежност.

По предлогу  овлашћеног органа, Скупштина општине Сврљиг је на седници одржаној 26.09.2013. године именовала Игора Давидовића за директора ЈКСП „Сврљиг“ Сврљиг , са  21 (двадесетједним) гласом  «за». Против није било ни једног , укупно је било употребљених 23 (двадесттри) гласачка листића, неупотребљених је било 4 (четири), неважећих није било  а важећа је било укупно 23 (двадесеттри) гласачка листића.

Имајући у виду напред наведено донето је решење као у диспозитиву.

Ово решење је коначно.

            ПРАВНА ПОУКА: Против овог решења може се водити управни спор у року од 15 дана од дана пријема решења.

Доставити:

– Игору Давидовићу, Иве Лоле Рибара бр.35,

– „Службеном гласнику РС“ ради објављивања,

– «Службеном листу града Ниша»,

– архиви

Број:023-60/2013

У Сврљигу,26. септембра 2013. год.

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ СВРЉИГ

 

 

 

 

Председник

Јелена Трифуновић,с.р.

Најновије на порталу Општине Сврљиг