Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ОДРЖАНА 35. СЕДНИЦА ВЕЋА

Анализа досадашњих радова у периоду од 2008. до 2013. године била је главна тема 35. седнице Општинског већа одржаној у четвртак, 17. октобра, у канцеларији председника Општине Сврљиг.

Након усвајања записника са претходне седнице Општинског већа, начелница Одсека за буџет и финансије Марина Савић поднела је извештај о оствареним приходима и извршеним расходима буџета другог квартала ове године.

o-veće

– Што се тиче прихода и расхода у буџету општине стање је редовно. Могу истаћи да би ове године минимално остварење буџета могло бити 82 одсто, што је свакако добро без обзира што је у 2012. години буџет остварен са 90%, истакла је начелница Марина Савић.

Председник Општине и председник Општинског већа, Милија Милетић, инсистирао је да се у наредном периоду изврши контрола свих досадашњи радова који су извођени на територији општине Сврљиг.

–   Трочлана комисија ће у наредних сто дана вршити детаљну контролу радова који су извођени на територији Сврљига у периоду од 2008. па до данас. На овом задатку биће ангажовани стручњаци из области грађевинарства и економије, истакао је Милетић.

Он је додао да ће провера почети у току наредне недеље а да се извештај очекује за 100 дана.

– Веома је битно уверити се у квалитет радова који су рађени кроз акцију На динар – три динара, затражио сам извештаје свих асфалтираних путева, улица и сокака, крпљења ударних рупа и реновирања зграда и објеката у месним заједницама. Уколико нешто није урађено по пропису и уколико има пропуста овлашћени за спровођење тих радова одговараће пред надлежним државним одрганима, рекао је Милија Милетић.

На седници је договорено да се у максимално активира и ангажује пројектни тим општине Сврљиг који чине Марко Младеновић, Весна Младеновић и Миланче Костић, који ће пратити конкурсе посебно оне које је расписала Европска униа са посебним освртом на решавање водоснабдевања и активирање привредних капацитета и индустријске зоне у градском насељу.

Истог дана донет је закључак да се пронађе место за паркинг простор како би се смањила гужва у центру града и да ће за то бити ангажован комунални инспектор.

– Поново се ствара уско грло у центру Сврљига, те се саобраћај одвија успорено. Морамо пронаћи најбоље решење за паркинг простор и тако решити проблем паркираних возила у центру Сврљига, казао је Милетић.

Такође, у наредном периоду интензивним радом на терену радиће се на сузбијању дивљих такси превоза, односно такси превоза без неопходне докуметације и одобрења за рад, који послују на територији општине.

На крају председник је подсетио присутне да је издао Наредбу да се што пре крене у поступак постављања видео надзора на неопходним локацијама у граду али и у Градском парку ради безбедности свих грађана општине Сврљиг.

Најновије на порталу Општине Сврљиг