Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Адаптација месне канцеларије у Извору и санација пута према Попшици

Председник општине Сврљиг Милија Милетић и његов заменик Љубиша Стојковић јуче су обишли радове на адаптацији месне канцеларије у селу Извор.

milija-poseta

Радови се тренутно изводе на поправци крова који је пропао и оронуо и на адаптацији чеоног дела фасаде.

 

– Реконструкција се одвија по плану. Тренутно се ради на адаптацији крова и фасаде. Иначе, наш задатак је да покушамо темељно реновирање сале у овом селу, а то је могуће преко одређених пројеката које ће расписати општина или неки други фондови, истакао је Милетић и додао да би почетак на реконструкцији сале могао кренути са почетком грађевинске сезоне идуће године.

milija-a

Реновирање овог комплекса је од значаја за развитак овог села. Зграда месне канцеларије касније могу служити и у туристичке сврхе али и као објекат који ће моћи да се понуди евентуалним инвеститорима за неку производњу.

Иначе, по завршетку радова радно тело, формирано на иницијативу председника, провераваће квалитет одрађених послова.

slika

– Они имају задатак да провере све што је рађено од 2008. године па до данас из буџета. Уколико буде уочено да негде постоје неправилности тражићу да свако за то одговара пред надлежним државним органима, казао је Милетић.

У оквиру редовног обиласка терена председник Милетић обишао је и део асфалтираног пута према Попшици и Пирковцу, код места званог Плоча.

provera

Упоредо са асфалтирањем ради се и на санацији ударних рупа и поправци путне мреже.

Најновије на порталу Општине Сврљиг