Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

„Велики школски час“ у Шумарицама

Поводом обележавања 68 година од масовног стрељања ђака и грађана у Крагујевцу у спомен парку “Шумарице”, крај споменика “Пето три”, 21. октобра одржана је традиционална антиратна манифестација “Велики школски час” . Помену је присуствовао и председник општине Сврљиг Милија Милетић.

rmvi

Венце крај споменика положили су представници РМВИ Сврљиг и председник општине Сврљиг Милија Милетић. Обележавању Великог школског часа присуствовали су и председник Србије Томислав Николић, градоначелник Крагујевца, министар спорта и омладине Вања Удовичић, председник удружења РМВИ Србије Мирослав Лазовић, амбасадори Немачке, Белорусије, БиХ, Израела, представници амбасада Палестине, Румуније и Словачке, као и делегације градова пријатеља Крагујевца.

ra

Ова манифестација обележава се сваке године крај споменика ђацима и професорима стрељаним 1941.

Након комеморативне свечаности у Шумарицама, председник општине Сврљиг и делегација РМВИ посетили су фабрику аутомобила Фиат, након чега је у крагујевачкој хали спортова одржано такмичење у куглању и стрељаштву, у организацији удрузења РМВИ Крагујевац. Овом приликом најбољима су на крају такмичења додељени пехари и медаље.

milija

Сусрет чланова председништва РМВИ Србије, које иначе има статус репрезентативног на нивоу државе, је био и прилика за конструктивне договоре са председником општине Сврљиг око будуће сарадње по питању заједничких пројеката који би у скорој будућности могли да се реализују на територији општине.

Најновије на порталу Општине Сврљиг