Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Штедња и дисциплина на првом месту

На иницијативу председника општине и председнице СО Сврљиг данас је одржан први састанак са председницима надзорних и управних одбора институција и установа које су под ингеренцијиом Општине Сврљиг.

opstina1

Конкретно, на првом заседању договорено је да председници надзорних и управних одбора активно узму учешће у креирању буџета за наредну годину јер ће, како је председник Општине нагласио, наменска средства проћи три контроле пре реализације.  Истог дана закључено је да контрола рада директора и радника у јавним предузећима мора бити подигнута на виши ниво.

 

– Акценат стављамо на радну дисциплину упошљених у јавним предузећима и установама. Циљ је да за време рада сваки радник максимално уради свој део посла и да резултати буду видљиви. Уколико директор буде толерисао недолазак на посао и конзумирање алкохола на радном месту, Управни одбор је дужан да истог тренутка затражи захтев за његово разрешење, а да не говоримо уколико се направи материјална штета у некој институцији, већ тада мораће да се тражи обештећење и да се покрене поступак пред надлежним државним органима – истакао је Милетић.

 

Извештаји ће се подносити на тромесечном нивоу.

Најновије на порталу Општине Сврљиг