Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 36. седница Општинског већа

Усвајање предлога Одлуке о условима и начину финансирања потреба у области спорта, доношење Одлуке о расписивању конкурса за доделу студентских стипендија за школску 2013/2014 годину и доношење Одлуке о додели средстава црквама и верским заједницама биле су главне теме данашње 36. седнице Општинског већа Општине Сврљиг.

о-веце

Након усвајања записника са претходне седнице, прихваћен је предлог Одлуке о одређивању матичних подручја,а потом и предлози Одлуке о висини стопе пореза на имовину у општини Сврљиг, предлог Одлуке о коефецијентима за утврђивање пореза на имовину за непокретности обавезника који воде пословне књиге у општини Сврљиг, предлог Одлуке о одређивању зона и најопремљенијих зона на територији општине Сврљиг, предлог Одлуке о условима и начину финансирања потреба у области спорта, предлога Одлуке о држању домаћих и егзотичних животиња на подручју општине Сврљиг, доношење Одлуке о расписивању конкурса за доделу студентских стипендија за школску 2013/2014 годину, као и доношење Одлуке о додели средстава црквама и верским заједницама.

 

У складу са Законом о спорту, средства намењена за спортске организације биће распоређивања по Јавном конкрусу. За спровођење јавног конкурса биће одређена стручна комисија која ће све предлоге проследити Општинском већу на увид, речено је на седници већа.

 

– Од следеће године средства намењена за спорт биће распоређивана по јавном конкурсу, а спортске организације биће дужне као и до сада да исвештаје о утрошку средстава достављају редовно, казала је Марина Савић, начелница Одсека за буџет и финансије, иначе известилац по овој тачки.

 

Што се тиче помоћи црквама и верским заједницама одобрена су средства углавном за реновирање кровова на верским објектима у сврљишкој општини.

 

– Приоритет је да зауставимо пропадање верских објеката. На овај начин чувамо веру и традицију српског народа – истакао је Милија Милетић.

 

На крају доношена је Одлука о расписивању конкурса за доделу студентских стипендија за школску 2013/2014 годину, известилац по овој тачки био је Добривоје Стојановић.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг