Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Редовни састанак председника и директора

Данас је у канцеларији председника општине Сврљиг Милије Милетића одржан редовни састанак са директорима установа и предузећа, корисницима будџета. Састанку је присуствовао и овлашћени државни ревизор Живорад Антић.

direktori

Поред припремања буџета за наредну годину, председник Милетић је на почетку састанка истакао значај конкурисања на пројектима, поготову код ИПА фондова, који су тренутно актуелни, али и осталих конкурса којима ће бити унапређен рад установа и предузећа али и живот грађана Сврљига.

 

У наставку састанка директори су поднели извештаје из протеклог месеца, те је на крају констатовано да је у скоро свим установама и предузећима стање редовно.

 

Директор ЈП Дирекције за изградњу Сврљига Бранислав Михајловић истакао је да се у овом предузећу све одвија по плану и програму.

 

–         У току су радови на изградњи канализационе мреже у улици 7. јули, крпљењу ударних рупа према селима Гојмановац и Галибабинац, а при крају су радови у скоро свим месним заједницама на територији Сврљига, казао је Михајловић.

 

У Центру за социјални рад, поред пријема две геренто домаћице кроз програм Јавних радова, најављују наставак започетих пројеката за социјално угрожена лица са подручја Сврљига.

 

Саша Голубовић директор основне школе Добрила Стамболић истакао је да је ова установа уз помоћ сопствених средстава, односно средстава прикупљених од акције “ђачки динар“, извршила репарацију старог школског намештаја и том приликом знатно уштедила.

Директор Голубовић као једини проблем истакао је недоговорно понашање у балон сали после одиграних утакмица и тренинга спортских екипа.

 

–         Предлажем да поводом тога надлежни из Центра за туризам, културу и спорт позову све представнике клубова и спортских организација који користе салу на заједнички разговор како би што пре нашли могућност да реше овај проблем – неодговорног понашања, казао је Милетић.

У Центру за туризам, културу и спорт, као и у осталим установама, стање је редовно. Директор Гавриловић је нагласио да је ова установа јединствена у окружењу по томе што обједињује у свом пословању више делатности: култура, библиотека, спорт, туризам, музејска делатност…

Он је као пример навео да у скоро свим суседним општинама сличне величине, за сваку од ових делатности постоји посебна установа са далеко већим бројем упослених радника.

 

Наводећи активности којима се Установа бавила у протеклом периоду посебно је истакао Међународни симпозијум о археолошким ископавањима на територији Сврљига, концерт Школе фолклора, курс страних језика као и издавачку делатност у оквиру које су током прошлог месеца из штампе изашле три књиге. Од прошлог месеца после краћег застоја поново је кренула са радом Музичка школа.

 

Стојанивић Стеван испред организације Црвени крст истакао је да се социјални пакети у протеклих седам дана деле на терену сврљишке општине, а да ће у наредној години функционисати народна кухиња.

 

Из СШ Душан Тривунац Драгош истичу да се Школа припрема за прославу 30 година од постојања. Директорка Лела Митић каже и да се упоредо ради на опремању кабинета за дијагностику моторних возила.

 

Игор Давидовић директор ЈКСП Сврљиг каже да је водоснадбевање угрожено једино у вишим деловима Сврљига, односно у насељима Падалиште, у Љубовачкој и Мргудовој улици.

 

–         Стање се није погоршало али није искључена могућност да дође до тога. До даљег избегаваћемо да вршимо рестриктивне мере на територији града, истиче Давидовић.

 

Такође, ради се на уређењу дивљих депонија и санацији пута ка Гојмановцу и Пирковцу.

 

ПУ Полетарац активно ради на верификацији установе и изради документације за конкурисање код јапанске амбасаде за наставак финансирања пројекта енергетске ефикаснотси.

 

Будимовић, директор Дома здравља у Сврљигу, каже да је почела вакцинација против сезонског грипа и систематски прегледи деце Основне школе и вртића.

 

На крају, председник општине Сврљиг упозорио је директоре на строгу контролу запослених лица у свим предузећима и установама.

 

–         У будуће оцењиваће се рад и вршиће се интензивна провера запослених лица у јавном сектору. На снази ће бити стимулација и дестимулација за све, зато вас молим да ово схватите врло озбиљно, истакао је Милетић.
Састанку су присуствовали и шеф Одсека за буџет и финансије општине Сврљиг Марина Савић и у име Управе помоћник председника општине Марко Младеновић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг