Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Спровођење пројекта енергетске ефикасности

Председник општине Сврљиг Милија Милетић и Општиниски већник Ива Антић обишли су јуче објекат ПУ Полетарац који је у фази реконструкције.

pu

ПУ Полетарац уз финансијску подршку Министарства за заштиту животне средине и општине Сврљиг рализује пројекат енергетске ефикасности вредан 7 милиона динара.

 

– Оваквим пројектима сигурно ћемо створити повољан амбијент и боље услове за живот наших суграђана. Ових дана завршава се фасада, а у наредном периоду уложићемо напоре да уз помоћ пријатељске општине Лом из Бугарске и њихове предшколске Установе конкуришемо на одређеним пројектима и на тај начин створимо могућност да реновирамо унутрашњи део објекта, рекао је Милија Милетић.

 

Циљ је да се деци омогући повољан амбијент где свакодневно бораве. Пројектом је предвиђена обнова фасадне столарије као и постављање изолације, потом уређење фасаде и санација котларнице.

 

energ

– Ово је још један добар пример сарадње између предшколске Установе и Општине Сврљиг. Радови који се врше неће бити само естетског карактера, него ће пре свега имати употребну сврху што је и најбитније за наше најмлађе, јер ово је место одакле смо сви ми постали људи, истакла је Ива Антић Општински већник.

 

Директор ПУ Полетарац Дејан Милетић истиче да ће пројекат бити успешно реализован кроз наредних петнаест дана.

 

– Припремамо још два пројекта. Један се тиче побољшања енергетске ефикасности, и са њим ћемо конкурисати код јапанске амбасаде. Такође, у преговорима смо са представницима МЕНСЕ да уз њихову помоћ и сарадњом са представницима предшколских установа из бугарске реализујемо поједине пројекте, каже директор ПУ Полетарац Дејан Милетић.

e

Општински већник Ива Антић истакла је да ће се у наредном периоду интензивно радити на успостављању сарадње са МЕНСОМ и њеним оснивачем Ранком Рајевићем, у циљу одржавања предавања и у Основној и Средњој школи у Сврљигу.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг