Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Сајамови локалне самоуправе и етно хране и пића

Општина Сврљиг у току ове недеље, од 27. до 29. новембра, представиће своје потенцијале на сајмовима локалне самоуправе и етно хране и пића који се одржавају у Београду.

s

Министар регионалног развоја и локалне самоуправе Србије Игор Мировић отворио је јуче на Београдском сајму сајмове предузетништва и локалне самоуправе.

 

Сајам локалних самоуправа изузетна је прилика за представљање активности, ресурса и потенцијала општина, градова и региона Србије, од 27. до 29. новембра. Истовремено, овај сајам је и прилика да се са могућностима различитих градова и региона упознају потенцијални партнери – компаније, инвеститори и донатори.

2

Штанд Сврљижана посетио је јуче председник општине Сврљиг Милија Милетић који је том приликом истакао да је представљање могућност за нове инвестиције.

–  Сајам локалних самоуправа изузетна је прилика за представљање активности, ресурса и потенцијала наше општине. На тај начин можемо остварити нове контакте и привући стране инвеститоре – истакао је Милетић јуче на београдском сајму.

 

У Србији данас постоје добро организоване локалне самоуправе са снажним предузетничким духом, али и оне које чекају помоћ других, а Министарство је ту да помогне и једнима и другима“, рекао је Мировић

 

На сајму локалне самоуправе штанд Сврљига обишао је и државни секретар у министарству регионалног развоја и локалне самоуправе Саша Живковић, родом из Беле Паланке.

stand-svrljig

Сврљижани нису пропустили да се представе на 6. Сајму етно хране и пића. Они су имали прилике да, Београђанима и другим посетиоцима, покажу све своје специјалитете, од белмужа, чувеног сврљишког сира и качкаваља, до добре домаће ракије и вина из подрума сврљишких произвођача.
На овом сајму биће представјени храна и пиће ужих географских подручја која се прави по посебној рецептури у ограниченој количини за тржиште (национални специјалитети) у излагачком делу и специфична традиционална јела у ревијалном делу. Опрема за производњу и чување етно хране. Акредитоване лабораторије за тестирање квалитета хране.

Milija-Miletic
Сврљишки штанд, један од најатрактивнијих, обишли су многи новинари, познате медијске личности, али и политичари. У току јучерашњег дана на штанду су боравили Мирослав Киш, представник Асоцијације пољопривредника и Ђорђе Станичић генерални секретар СКГО.

Сајамови се одржавају у Београду од 27. до 29. новембра.

Најновије на порталу Општине Сврљиг