Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак са корисницима буџета

Редовни састанак директора и председника одржан је јуче у канцеларији председника општине Милије Милетића.

opstina-svrljig

Припрема буџета за 2014. годину и пословање буџетских корисника биле су главне теме последњег овогодишњег састанка председника Милије Милетића са директорима и представницима јавних установа.

 

Због оправданог одсуства директора, ЈКСП “Сврљиг“, ЈП Дирекције за изградњу Сврљига, Центра за туризам, културу и спорт и ПУ “Полетарац“, присуствовали су њихови заменици – представници ових установа.

 

Саша Голубовић, директор ОШ “Добрила Стамболић“ истакао је да се у школи одвија све по плану и у оквиру програма за 2013. годину. Он је напоменуо да се интензивније ради на загревању просторија и учионица, како у Сврљигу тако и на сеоском подручју.

 

Директорка Центра за социјални рад Весна Недељковић каже да се до краја године завршава програм под називом “Помоћ деци са сметњама у развоју“, и да је његова релаизација више него успешна. Недељковићева додаје да је због зимских услова повећан број корисника социјалних давања. Од већих инвестиција истиче да је а у току протеклог месеца купљена је кућа за Ђорђевић Слађану самохрану мајку.

 

Митић Лела, директорка СШ “Душан Тривунац Драгош“ напомиње да је једини проблем у школи грејање.

 

–  Школске просторије се не греју у току целог дана па се температура разликује од температуре у Основној школи – каже Митићева.

 

Она је председника обавестила да су се из Ниша вратила 3 ученика из Ниша која ће наставу похађати у Сврљигу.

 

Црвени крст Сврљиг је у минулом периоду поделио, социјално угроженима са територији сврљишке општине, 900 пакета хране и опреме, као превентиву и припрему за ванредне ситуације. Повереник Црвеног крста Стеван Стојановић каже да су на снази мере штедње и рестрикције па су поводом тога три радника ове организације на неплаћеном одсуству.

 

Председник општине Сврљиг Милија Милетић апеловао је да се у будуће строго води контрола рада Народне кухиње.

 

–   Због сумње да се храна троши ненаменски и да већи део одлази на прехрану животиња потребно је увести већу контролу корисника, првенствено због заштите оних људи којима је та помоћ најпотребнија – истакао је Милетић.

 

Из Дирекције за изградњу Сврљига кажу да је завршена реконструкција канализационе мреже у Лукавичкој и да је изграђена у Омладинској улици, а да је део изградње започет у улици Раше Цветковића. Што се тиче остатка градње у току су припреме за другу фазу изградње купалишног комплекса на “Пастиришту“.

 

Да нема рестрикција воде и додатних проблема на водоводу потврдио нам је Божиновић Негован из ЈКСП “Сврљиг“.

 

Рестрикција нема, падавине су знатно утицале на повећање капацитета воде на извориштима. У протеклој недељи имали смо две хаварије у граду које су веома брзо саниране, каже Божиновић и додаје да су екипе на терену и раде на постављању снегобрана на локацијама широм сврљишке општине, где год је то потребно.

 

На крају, директор Дома здравља Драган Будимовић позвао је суграђане, да искористе прилику и да се вакцинишу против сезонског грипа. По његовим речима у Дом здравља стигао је довољан број вакцина, а препорука је да се вакцинишу хронични болесници и старији житељи.

 

Следећи састанак заказан је већ идућег месеца у новој 2014. години.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг