Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 40. седница Општинског већа

Доношење Одлуке о расписивању огласа за постављање заменика начелника Општинске управе и именовање радних тела буџетског фонда за развој пољопривреде, заштиту житвотне средине и противпожарну заштиту, биле су главне теме 40. Општинскoг већа општине Сврљиг.

veće
Одмах по усвајању записника са предходне 39. седнице, већници су једногласно донели одлуку о расписивању огласа за постављање заменика начелника ОУ Сврљиг.

 

У наставку именована је комисија за спровођење поступка јавног конкурса за финансирање у области спорта. Председник ове комисије је професор спорта Мирослав Марковић а за чланове изабрани су Родољуб Ранђеловић, Милан Милутиновић, Влада Богојевић, Мирослав Милутиновић и Драган Савић.

 

Именовано је радно тело буџетског Фонда за развој пољопривреде у саставу Влада Крстић, председник, и чланови Слађана Милосављевић, Ласло Киш Торма, Вилотије Павловић и Дејан Митић.

 

За председника радног тела буџетског Фонда за заштиту од пожара и елементарних непогода именована је Нинослава Михајловић а за чланове Ранко Јовановић, Небојша Стојановић, Драгољуб Савић и Звонко Аксентијевић.

 

Радно тело буџетског Фонда за заштиту животне средине именовано је у саставу: Небојша Тричковић, председник, и чланови Горан Динић, Емина Стефановић, Лела Ивковић и Јелена Радојковић.

 

Задатак ових радних тела биће праћење програма, пројеката и других активности у области унапређења и општине Сврљиг, повезивање са суседним општинама у вези наведене проблематике и давање предлога и решења везаних за рад Фонда Општинском већу општине Сврљиг.

 

Председник општинског већа и општине Милија Милетић обавестио је данас већнике да је почетком ове седмице стигло обавештење од Делегације европске уније у Србији да је општина Сврљиг, потпуном конкурсном документацијом, успешно прошла пројекат “Exchange 4“.

Пројекат под називом “Сврљижанка“  усмерен је на развој пољопривреде и сточарства сврљишке општине, речено је данас на Већу.

 

–         Пројекат је намењен за развој пољопривреде, са акцентом на сточарство у општини Сврљиг. Наши пољопривредници имаће прилику да обиђу и промовишу пољопривредне производе сир, белмуж и остало, најпре у Београду а потом и у партнерским градовима у Немачкој и Италији – истакао је Милетић.

 

Општини Сврљиг партнери на овом IPA пројекту су Земљорадничка Задруга Сврљиг, градови Републике Немачке и Италије, као и град Београд.

 

Вредност пројекта је око 200 000 еура.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг