Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ГРЕЈАЊЕ И ХИГИЈЕНА НА НИВОУ

Председница Скупштине општине Јелена Трифуновић, председник општине Милија Милетић и његов заменик Љубиша Стојковић, обишли су данас Дечију установу “Полетарац“ и основну и средњу школи.

0-1

– Циљ наше посете била је намра да проверимо у кавим условима бораве и раде најмлађи, од вртића до средњошколаца. Наравно, у зимској сезони првенствено смо обратили пажњу на грејање. Задовољство ми је да кажем да у свим објектима грејање функционише одлично. У неким ђачким просторијама због загрејаности, били су чак отворени прозори, ради луфтирања за време однмора, и није било хладно.Такође смо контролисали стање мокрих чворова и поштовање хигијенских услова, од пода до плафона. И ту не само да немамо замерки и да је све на нивоу већ је вредно поменути да је ангажовањем новог директора у основној школи, Саше Голубовића, наравно уз нашу помоћ, а преко Дирекције за изгрању, у току реконструкција неких дотрајалих инсталација мокрих чворова како би основцима обезбеђени максимални хигојенски услови, оценио је председник Милетић, после посете.

proba 011

 

Председник Милетић је у установама које су обишли, посебно инсистирао на превентивном деловању рад стоматолошке заштите здравља најмлађих. Руководиоци установа и школски стоматолог, сасгласили су се, да су поред редовних систематских прегледа неопходне пропагандне кампање и ванредне контроле и прегледи стања зуба деце.

proba 025

Нарвано, запажено је да у томе морају да учествују и родитељи јер је кућне васпитање у овом погледу пресудно.

proba 027
Општинско руководство намерава наредних дана да истим поводом обидје и сеоске школе на територији Сврљига.

proba 041

Најновије на порталу Општине Сврљиг