Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПРИОРИТЕТ ПРОИЗВОДЊИ И ЗАНАТИМА

Чалнови Општинског већа општине Сврљиг на данашњој седници, 41. по реду, усвојили су Одлуку о накнади уређивања грађевинског земљишта на подручју насеља Сврљиг. Седници је, у одсуству председника Милетића, председавао његов заменик Љубиша Стојковић а већнике је са овом тачком упознала Гостана Михајловић, шеф Одсека за‚ урбанизам, стамбено комуналне делатности и грађевинарство.

Sa 41.sednice O.V.

Новина у закону је да приликом легализације о надокнадама сада више не олучују републички органи већ Локална самоуправа. Сходно томе начелник Општинске управе Здравко Крстић, предложио је на седници, да се ради унапређења производње и занатства а тиме и иницирања бољег запошљавања, за објекте ове намене, приликом легализације наплаћује симболична такса од једног динара по метру квадратном. На другој страни за лергализацију нових објеката или доградњу при старим, када је реч о просторима за игре на срећу и бензинске станице, предложена је надокнада од 2 000 динара. Већници су једногласно прихватили предлог начелника Крстића али ће коначну реч о овој одлуци дати одборници на следећој седници Скупштине општине Сврљиг.

 

На седници је прихваћен и предлог да странка може да овласти општински орган да за њен рачун прикупи о обради комплетну документацију за легализацију.

 

Већници су разматрали и усвојили још једнуи новину у овој области која се односи на градњу објеката код међе плаца. По новом неопходно је прибавити сагласност комшије или поступити по пропису општинског органа.

 

Новим законом објекти досада евидентирани као државна својина а на територији неке општине, прелазе у власништво Локалне самоуправе. Тога ради, предложено је да се у складу са законским прописима накасније до 7.октобра 2014. обави попис свих непокретности на територији општине и о томе обавести Агенција за непокретности Републике Србије а потом изврши и упис на име Локалне самоуправе.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг