Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ПРЕКРШАЈНИ СУД

Председник општине Сврљиг Милија Милетић и јавни правобранилац општине Данијела Будимовић, присуствовали су и учествовали у раду Округлог стола под називом “Припрема за примену новог Закона о прекршајима“, одржаног у организацији Нишавског управног округа у Нишу.

proba 117

Циљ скупа било је упознавање овлашћених подносилаца захтева за покретање прекршајног поступка са новинама закона о прекршајима. Овим је практично, уз образложење судија Вишег прекршајног суда и кроз непосредан дијалог учесника скупа припремљена платформа како би спремно дочекала примене новог Закона о прекршајима који ступа на снагу 2014. године.

 

Председник Милетић искористио је овај сусрет да се инетересује и интервенише да у Сврљигу и у наредном периоду остане да ради Прекршајни суд а не да то буде само одељење Основоног прекршајног суда у Нишу. Наиме, одласком досадашње прекршајног судије у пензију, практично је заустављен рад прекршајног суда у Сврљигу. Председник Милетић истиче да Сврљиг има стручне људе од којих би, ако се суд задржи у садашњој форми, било обезбеђено запослење бар за једну особу и да Сврљижани не би морали по пријавама да одлазе у Ниш ако се истурено одељење тако концепира.

 

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг