Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

СПОРАЗУМ СА МИНИСТАРСТВОМ

Чанови Општинског већа општине Сврљиг, одржали су у среду 18. децембра своју 42. по реду, седницу на којој су утврдили предлог Одлуке о одређивању матичних подручја на територији Сврљига, разматрали жалбе и захтеве грађана и дали сагласност председнику општине Сврљиг Милији Милетићу да потпише Споразум о међусобној сарадњи са Министарством енергетике, разавоја и заштите животне средине Републике Србије.

42.sednica OV

– Реч је о Споразуму  међусобној сарадњи у поступку информисања домаћих и страних правних и физичких лица заинтересованих за издавање енергетске дозволе, односно сагласноти. Наиме, проценили смо да на нашем подручју има потенцијала за изградњу мини хидроелектрана и о томе смо већ разговарали са министарком проф. др Зораном Михајловић, која и потписује споразум у име друге стране. Овим стварамо услове и проходност потенцијалним инвеститорима да на нашем подручју инвестирају изградњу мини хидроелектрана, са којим би касније склопили тројни споразум. Ми у овом поступку немамо никаквих материјалних издатака нити обавеза а од читавог посла можемо имати само користи, првенствено у запошљавању људи са ове територије, оценио је председник општине Сврљиг Милија Милетић.

 

Ово је само још један корак у напорима да се обезбеде локације и привуку домаћи или страни инвеститори за улагање на територији општине Сврљиг.

Најновије на порталу Општине Сврљиг