Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ВОДОВОД ПРИОРИТЕТ СВИХ ПРИОРИТЕТА

Данас је одржан, први у овој години, састанак предсендика општине Сврљиг Милије Милетића са руководиоцима јавних установа и предузећа – Локалне самоуправе, Центра за социјални рад, Дома здравља, Дирекције за изградњу града, ЈКПС Сврљиг, Средње школе “Душан Трифунац“ обданишта “Полетарац“ и Црвеног крста.

proba 005

Општи је закључак да се лане радило домаћински и да су сви обавили углавном све договорене задатке те пословну годину завршили успешно, без губитака.
– Реконструкција водоводне мреже и уредно водоснабдевање Сврљига и у селима, приоритет је свих приоритета у овој години. Или ће водоснабдевање бити уредно или ће руководиоци предузећа за то задужених морати да напусте своје положаје а и ја са њима, истакао је предсендик Милетић говорећи о задацима јавних установа и предузећа у 2014.години.

proba 009

Он је поред водоснабдевања и уређења канализације, као приоритетне задатке директорима одреди- уређење јавне расвете, сређивање амбуланти по селима и појачање возног парка медицинским радницима за терен, наставак градње спортске хале и радних зона.

 

У одређивању задатака за текућу годину, председник Милетић посебно се осврнуо на нескоришћени простор спорске сале у селу Извор. Предложено је да се оформи комисија која би покренула иницијативу њеног санирања и довођења у првобитно стање и намену, после коришћења у сврху колективног центра за расељена лица. Сматра се да сала ове сеоске школе, какве нема на целом подручју сврљишке општине ,може да буде потенцијалниа могућност развоја спорта и туризма.
И овом приликом председник Милетић је захтевао строго поштовање радне дисциплине у свим установама и предузећима, коректан однос са странкама и ефикасно обављање посла у интересу житеља Сврљига и околних села.
Директорима установа који су изостали са овог састанка поручено је да им је присуство радна обавеза и да се недолазак несме поновити.

Најновије на порталу Општине Сврљиг