Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Богојављење- Христос се јави…

Хришћански празник Богођављење, Сврљижани су, како то обичај и вера налажу, данас, при доласку у цркву, започели поздравом “Христос се јави“ и отпоздравом “Ваистину се јави“. Потом су се окупили у храму Св. цара Константина и царице Јелене, где је локлани свештеник Страхиња Ераковић, одржао јутрању литургију у присуству више десетина верника.

Erakovic

– Радује ме да се хришнакси празници све више поштују и обележавају,да их листом прихвата већина грађана и да су ту, као и данас, присутни највиши градски оци, па и старо и младе, рекао парох Ераковић, завршавајући литургију, којој је присуствао и председник општине Сврљиг Милија Милетић.

03

Верника је било још и више у порти цркве где су дошли да зхавате богољављенску водицу а потом се шарена поворка са црквеним застава и обелжјима, упутила ка Спортском центру “Пастириште“ где је у Сврљишком Тимоку, одржано треће по реду, такмичење пливача за Крст часни.

05

Од осмирице учесника и ове године, као и лане, најбољи је био момак Стефан Раденковић из Медвеђе. Он је први допливао и освојио Крст часни а као награду добио и крст сребрни на сребрном ланцу.
Такмичењу је присутвовало више стотина Сврљижана а председник општине Милија Милетић, честитајући такмичарима,оценио је да је манифестација из године у годину све организованија и посећенија и зхавалио се свим који су учествовали у њеном организовању и реализацији.

07
У име Општинског већа општине Сврљиг,такмичарима је честитала вечник-Ива Антић, наглашавајучи да су данас сви учесници победници самим тим што су се храбро пријавили за учешће и посебно је поздравила најмалђег учесника Душана Аранђеловића.

02 10 09 04 06 11 08

 

Такмичење за Крст часни организовала је Црквена општина,под покровитељством општине Сврљиг и донаторство привредника Сврљига.

Најновије на порталу Општине Сврљиг