Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

СВЕТОСАВЉУ У ЗНАК

Православни празник Свети Сава – ђачка слава, обележен је ове године у Сврљигу бројним пријемима и свечаностима у знак Светосавља.

Picture 144

Први пријем приређен је већ у јутарњим сатима у кабинету председника општине Милије Милетића. Гости су били пливачи, учесници такмичења за Крст часни на Богојављењу.

Picture 140

Пријему су присуствовали и донатори богојављенске прославе, организатори и родбина победника а све уз благослов локалног свештеника оца Страхиње Ераковића.

Picture 147

Уз поздрав и одавање признања такмичарима председник Милетић је подсетио присутне на традицију обележавања и значаја празника Свети Сава.

Picture 153

Пливачима, учесницима у такмичењу за Крст часни, председник Милетић је уз пакет поклона даривао и књигу ’’Свето писмо’’ која ће их сигурно дуго подсећати на Богојављење и Свети Саву.

Picture 157

Како се и очекивало централне свечаности на празник Свети Сава, пошто је реч о ђачкој слави, најмасовније и најорганизованије одржане су у школама, Основној школи ’’Добрила Стамболић’’ и Средњој школи ’’Душан Тривунац –Драгош’’.

Picture 173

За бројне госте међу којима су били представници локалне самоуправе, привреде и здравства, ђаци су приредили пригодан културно-забавни програм а потом заједнички ручак.

Picture 183

Слава Свети Сава, свечано је обележана, пригопдним програмом, и у редовима најмлађих у Предшколској установи ’’Полетарац’’.

Picture 215

Најновије на порталу Општине Сврљиг