Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Пројекат “Exchange 4“

Свечана церемонија потписивања уговора о додели бесповратне помоћи градовима/општинама у оквиру ЕУ “Exchange 4“ програма одржана је у Београду, 29. јануара 2014. године у организацији Сталне конференције градова и општина – Савеза градова и општина Србије (СКГО) и Делегације Европске уније у Републици Србији.

Opstina

Овом приликом потписани су уговори између Делегације Европске уније и 27 градова/општина којима су одобрени пројекти у оквиру грант шеме програма (одабрано је још пет пројеката који ће уговоре потписати накнадно). Локални пројекти биће реализовани у четири области: управљање отпадом, управљање имовином, унапређење пољопривредне сарадње и услуге социјалне заштите за стара лица.

 

У име Сврљига уговор је потисао председник општине Милија Милетић. Пројекат под називом “Сврљижанка“ из области пољопривредне сарадње Сврљигу доноси 130.000,00 еура.

 

У реализацију програма ЕУ “Exchange 4“ укупно је укључено 85 градова и општина из Србије, укупна вредност износи 5,8 милиона евра, од чега ће 4,5 милиона евра бити усмерено у подршку за 32 градска/општинска пројекта, а 1,3 милиона евра намењено је реализацији три компоненте које програм обухвата (општинско планирање, општинске финансије и реализација грант шеме).
Програм ЕУ “Exchange 4“ финансира Европска унија, а спроводи СКГО, траје две године, у периоду од маја 2013. до маја 2015. године.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг