Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

СВРЉИЖАНИ БЕЗБЕДНИ

Беозбедоносна ситуација на подручју Сврљига је повољна. У предходних годину дана није било тежих кривичних дела, угрожавања личне и имовнске сигурности грађана, нити нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, оцењено је на седници Савета за безбедност општине Сврљиг.

Svrljizzani bezbedni..

Упознавајући чланове Савета са безбедоносном ситуацијом на подручју Сврљига, начелник Полициске станице, Драган Митић, нагласио је да је постигнуто задовољавајуће стање резултата пераменентне ангажованости припадника безбедности али и плод добре сарадње са становништвом и друштвеним структурама а, посебно са локланом самоуправом која је нека врста логистичке подршке када је у питању финасијска помоћ.

Председник општине Милија Милетић и председник Савета, оценио је ангажовање припадника безбености као несебично, доследно и професионално, са посебном пажњом на превентиви и енергичном репресивном деловању, када је то потребно. Он је апеловао на суграђане да се међусобним коректним односима, уважавањем и решавањем спорова мирним путем, одржи безбедоноисна стабилност на подручју општине.
Према извештају начелника Митића, сва кривична дела са познатим извршиоцима су благовремено процесуирана а забележен је и висок проценат расветљавања кривичних дела са непознатим извршиоцима. Преовладавају углавном имовински деликти, крађе и тешке крађе, где се бележи благо повећање првенствено због смањења висине нанете штете од петнаест на пет хиљада динара за прогон по службеној дужности. У повећању су и пријаве за насиље у породици али не као резултат појаве новог таласа насиља већ схватања жртава да треба тако нешто пријавити, што се по традицији, до сада, углавном ,,гурало испод тепиха,, -заташкавало од јавности и трпело.
Рад припадника службе безебдсности у Сврљигу, високо је оценио и члан Савета, директор Дома здравља, др. Драган Будимовић, истичући добру сарадњу у граду и на терену.

Као проблем који треба решавати, начелник Митић је истакао стање мирујућег саобраћаја у центру Сврљига, нарочито у Радетовој улици која је практично на магистрали Ниш-Тимочка крајина, па због нагомиланих паркираних возила са обадве стране и појачане фреквенције транзита, долази до отежаног одвијања.

Посебан апел за наступајућу пролећну сезону са Савета је упућен пољопривредницима да паљењем стрњика не изазивају пољске пожаре, који могу бити узрок велике материјалне штете на терену ширењем ка шумама а и финансијско су оптерећење за интервенције ватрогасаца-спасиоца и најзад, како је искуство показало, могу бити узрок људских жртава.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг