Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Италијани потенцијални инвеститори

Италијани желе да инвестирају у Сврљиг и у дрвнопрерађивачку индустрију упосле више од 400 нових радника, закључено је на данашњем састанку председника општине Сврљиг и представника италијанске компаније ‘’Italia living’’.

Наиме, италијанска компанија ’’Italia living’’ намерава да у наредном периоду у Сврљигу отвори дрвнопрерађивачку индустрију и на тај начин упосли 400 радника, речено је на састанку председника општине Сврљиг Милије Милетића са представником фирме, Космом Компанелом из Италије, на којем су присуствовали представници фирме ‘’Вагрес’’ и ‘’Трилорд’’, директор НСЗЗ Ниш Бобан Матић, шеф Одсека за буџет и финансије општине Сврљиг Марина Савић и директор ЈКСП ‘’Сврљиг’’ Игор Давидовић.

Дрвнопрерађивачка индустрија под називом “Italia home“ била би стационирана у погонима некадашње фабрике “Прогрес“, где за ову намену постоји неопходан простор, односно повољан пословни амбијент.

sa-inv

– Инвеститори траже вредне раднике и добре људе, а ја сам им рекао да су дошли на праву адресу. Моји Сврљижани су пре свега добри људи, поштени и марљиви радници и знају како се ради посао, рекао је Милетић.

Ова компанија годинама уназад послује у неколико околних земаља, а последња фабрика отворена је у оближњој Румунији и бележи одличне успехе.
Такође, речено је да би годишњи профит ове компаније у Сврљигу превазишо цифру од 10 милиона еура, што је и те како значајан помак у економском развитку општине.

Космо Компанело, представник фирме, каже да му је Сврљиг интересантна средина за инвестирање, пре свега што из ове општине потиче чувена индустрија за прераду дрвета “Прогрес“, а потом што Општина Сврљиг даје веома значајне олакшице за нове инвеститоре.

– Општина Сврљиг је донела Одлуку која ослобађа инвеститора од одређених даџбина који упошљавају већи број радника, каже председник општине Сврљиг Милија Милетић.

По отварању ове фабрике стећиће се услови за проширење капацитета других привредника који производе неопходне материјале од значаја за дрвнопрерађивачку индустрију, као што су сунђер, кожа и сл.

irt

Следећи корак је потписивање писма о намерама, две стране, након чега почињу преговори о реализацији инвестиције.
Након радног састанка, у пратњи председника Општине Сврљиг инвеститори и сврљишки привредници обишли су погон фабрике “Прогрес“.

Најновије на порталу Општине Сврљиг