Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 48. седница

Утврђивање предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Сврљиг за 2014. годину и Формирање организационог одбора Белмужијаде 2014. биле су главне тачке 48. седнице Општинског већа одржане данас, којом је председавао председник општине и већа Милија Милетић.

Након усвајања записника са претходне седнице, шеф Одсека за буџет и финансије општине Сврљиг, Марина Савић, образложила је члановима Општинског већа “Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Сврљиг за 2014. годину“.

M-savic

Она истиче да се овде не ради о класичном ребалансу, већ о неопходним изменама и допунама буџета.

О раду и ангажовању Општинске управе говорио је начелник Општинске управе Здравко Крстић. По његовим речима Општинска управа је у предходном периоду добро радила, без обзира на чињеницу да у овдашњој Управи ради мање извршилаца него у другим општинама у Србији.

V-Krstic

Извештај о спровођењу мера по Програму подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на подручју општине Сврљиг за 2013. годину поднео је шеф одсека за привреду Влада Крстић.

M-Miletic

Такође, на данашњој седници формиран је организациони одбор за “Белмужијаду 2014“. Известилац по овој тачки био је председник општине Сврљиг, Милија Милетић.

 Белмужијада је традиционална привредно-туристичка манифестација и организује се од 2006. године.

За председника Организационог одбора “Белмужијаде 2014“ именована је Јелена Трифуновић, председник СО Сврљиг,  Зоран Гавирловић, директор Центра за туризам, културу и спорт, именован је за заменика Организационог одбора, а за чланове именовани су: Драган Митић, командир Полиције,  Миодраг Виденовић, шеф испоставе ЕД Југоисток, Драган Будимовић, директор Дома Здравља, Томислав Васић, члан Општинског већа, Зоран Михајловић, одборник, Бранислав Михајловић, директор ЈП Дирекције за изградњу, Игор Давидовић, директор ЈКСП “Сврљиг“, Марина Савић, начелник одељења за буџет и финансије, Влада Крситћ, шеф Одсека за привреду и Доријана Васиљевић, дип. Комуниколог.

LJ-Stojkovic

Већници Општине Сврљиг данас су донели закључак о одобравању учешћа општине у пројекту “Плес толеранције – Матурантска парада 16. маја 2014. тачно у подне“.

Конкретно, ради се о Матурантској паради која ће бити организована за ученике завршне године Средње школе 16. маја. Матуранти ће тог дана парадирати у истим мајицама са кишобранима, као што се практикује нпр. у Нишу.

Ово је једна лепа, а може да постане и традиционална манифестација, као и у другим општинама и градовима, истакао је заменик председника општине Љубиша Стојковић, известилац по овој тачки.

На крају седнице, председник општине Сврљиг, Милија Милетић, искористио је прилику и захвалио се већницима на досадашњој сарадњи.

Поштовани чланови, 16. априла је заказана сецница Скупштине Републике Србије у чијем раду учествујем као народни посланик, тако да ће функцију председника Општине и Већа, уместо мене, обављати неко други, истакао је Милетић и додао да ће се као посланик несебично залагати за економски напредак Сврљига, односно покретање привреде и пољопривреде и упошљавање што већег броја радника.

Најновије на порталу Општине Сврљиг