Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Седница општинског Штаба за ванредне ситуације

Извештај оперативног Штаба за воде у вези изливања реке Тимок и доношење заштитних мера одбране од евентуалних поплава биле су главне теме данашњег заседања општинског Штаба за ванредне ситуације којим је председавала председница Општине Јелена Трифуновић.

Киша која непрестано пада условила је да се водоток Тимока и осталих река које протичу кроз Сврљиг драстично повећа. Поводом тога, у циљу заштите, превентивно је заседао општински Штаб за ванредне ситуације општине Сврљиг којим је председавала Јелена Трифуновић, председник Општине.

Извештаје са терена доставили су секретар Штаба Тричковић Небојша и директор ЈКСП “Сврљиг“ Сврљиг Игор Давидовић.

– Ако не дође до опадања нивоа сврљишког Тимока прети нам изливање, али за сада нема знакова великих опасности, јер киша престаје да пада, каже Давидовић.

Давидовић је апеловао да се вода са водовода користи искључиво за техничку употребу, јер по његовим наводима дошло је замућења на извориштима Румењак и Манојлица.

– Благовремено ћемо обавештавати грађане о стању на извориштима, истиче Давидовић.

Седници је присуствовао и Народни посланик Милија Милетић, сада већ бивши председник општине и Штаба.

– Моја дужност је да као народни посланик будем уз народ и за народ, истакао је Милетић и додао да је у овом тренутку најбитније да све надлежне службе буду у приправности како не би дошло до нежељених ситуација.

На крају, закључак Штаба је да се уведе стално дежурство док се ниво река на територији опшитне не нормализује, да се обезбеди потребна цистерна пијаће воде у случају искључења са вододвне мреже, потом да се припреме џакови са песком као евентуална одбрана од веће поплаве и да се комунална инспекција додатно ангажује на терену.

Најновије на порталу Општине Сврљиг