Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак председника и директора јавних установа и предузећа

Председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, јуче је одржала радни састанак са директорима и представницима јавних установа и предузећа.

Констатовано је да се све одвија по плану и програму и да у установама нема већих проблема и потешкоћа у раду. Једини недостатак, скоро код свих, јесу кадровска решења, закључено је на јучерашњем и ранијим састанцима.
Иначе, директор Основне школе, Саша Голубовић, говорио је о постигнутим резултатима матураната који су по његовим речима слабији у односу на прошле године, на шта је, у великој мери, утицао комбиновани тест питања.

Главна сестра Дома здравља, Весна Видојковић, упознала је општинско руководство о новинама из ове здравствене установе. Наиме, она је истакла да је од јуче, званично, почела електронска пријава и одјава запослених лица, потом предочила да је у протеклом месецу смањен број пацијената и на крају додала да ће ултразвучни апарат бити у функцији за десет дана, који је на сервису због квара.

Председница општине, Јелена Трифуновић, похвалила је ангажовање руководства Дома здравља.

– Све што радите мора бити у корист свих грађана општине Сврљиг. Општинска управа је још пре неколико година увела електронску пријаву што је додатно утицало на ангажовање радника локалне самоуправе. Морам истаћи да лекари, као и сви други који раде у јавном сектору, а под патронатом су општине, морају поштовати радно време и установу у којој раде. Кажем то јер сам имала прилике да неке лекаре, без обзира што раде од 7 часова, видим како на посао одлазе много касније, истакла је Јелена Трифуновић и додала да се то што пре мора регулисати.

У наставку извештаје поднели су ЈКСП “Сврљиг“, ЈП “Дирекција за изградњу Сврљига“, СШ “Душан Тривунац Драгош“, ПУ “Полетарац“, Центар за туризам, културу и спорт, Црвени крст и Центар за социјални рад, који је истог дана обележио 33 године рада и постојања.

Најновије на порталу Општине Сврљиг