Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 14-та седница Општинског већа

Доношење решења о утврђивању предлога Одлуке о финансијској подршци породице са децом основношколског узраста, доношење Одлуке о расписивању трећег конкурса за финансирање програма у области спорта из буџета општине Сврљиг у 2014. години и доношење Одлуке о измени и допуни Одлуке о финансијској помоћи брачним паровима, биле су теме данашњег заседања Општинског већа којим је председавала Јелена Трифуновић.

Одлуком о финансијској подршци породици потврђује се право на финансијску подршку породици са децом основношколског узраста које имају пребивалиште на територији општине Сврљиг и то породици са децом која похађају основну школу “Добрила Стамболић“ у Сврљигу и породици са децом ометеном у развоју која похађају специјалну школу.

Марина-Савић

– “Као права на финансијски подршку породици са децом утврђује се право на бесплатну ужину, на бесплатне уџбенике и право на новогодишњи поклон. Средства за остваривање ових права обезбеђују се из буџета општине а исплаћиваће се преко Центра за социјални рад“, рекла је Марина Савић – шеф Одсека за буџет и финансије.

Право на бесплатну ужину и уџбенике има треће и свако наредно дете по реду рођења које похађа први и други циклус основног образовања, као и дете ометено у развоју које похађа специјалну школу. А право на новогодишње поклоне имају сва деца која похађају први циклус основног образовања, односно од првог до четвртог разреда и уписана су у ОШ “Добрила Стамболић“ или Специјалну школу, чији родитељи имају пребивалиште на територији општине Сврљиг.

Услови јавног конкурса за финансирање програма у области спорта из буџета општине Сврљиг у 2014. години су исти као и на предходним конкурсима, а спортским клубовима овог пута биће расподељено 1.000.000,00 динара.

Већници

На данашњем заседању донета је Одлука о измени и допуни Одлуке о финансијској помоћи брачним паровима.

– “Мења се члан 6, став 2 Одлуке који гласи: Средства ће се исплаћивати преко Центра за социјални рад. Средства су била исплаћивана преко Центра, али то није стајало у Одлуци, те сматрамо да због прецизности и како би се стриктно дефинисало ко спроводи реализацију ове Одлуке стоји име Центра за социјални рад, то је једина измена ове Одлуке“, рекла је Марина Савић – известилац по овој тачки.

Најновије на порталу Општине Сврљиг