Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Мартовски састанак са директорима

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић данас је одржала устаљени састанак са дирекотрима и представницима јавних установа и предузећа које послује на територији општине Сврљиг.

На самом почетку председница општине изнела је низ замерки на рачун рада ЈКСП “Сврљиг“ због занемарене делатности – одржавање чистоће на градском подручју. Трифуновићева је потенцирала да се Сврљиг уреди колико год је то могуће и да као сређена општина дочека пролећне дане. Она је поручила директору Игору Давидовићу да је крајње време да се стави акценат и на одржавање чистоће у граду, као и да се сви радови ископавања канала и радови који се изводе поред саобраћајница заврше до почетка пролећа.

Замерке су упућене и ЈП “Дирекција за изградњу Сврљига“.

Данас је 21. век а ви не можете да пронађете решење за једно спортско игралиште у изградњи које се налази у улици Седме бригаде. Добро знамо да се на том месту појавило клизиште и налажем да за 48 сати доставите техничко решење за санацију истог, поручила је председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

Она је додала да уколико Дирекција није у могућности да реши тај проблем, то и написмено достави.

Не желим извештаје и да слушам како је све уреду, како сте у поступцима јавних набавки и слично, како је све бајно, од данас хоћу право стање, хоћу резултате, рекла је Трифуновићева.

Из Дома здравља Сврљиг указују на пораст броја пацијената у односу на прошле године у овом периоду.

Председница општине Јелена Трифуновић констатовала је да је и у овој установи стање лоше, да су редови за чекање све већи и већи да надлежни морају предузети нешто поводом тога. Што се тиче радног дела председница општине је апеловала је надлежнима да строго забране коришћење социјалних мрежа (Фејсбука и Твитера) на радном месту, јер је то непримерено.

У осталим установама стање је редовно, све се одвија устљеном динамиком и број активности је повећан на скоро свим местима. До краја састанка извештаје су поднели Лела Митић – директорка С.Ш. “Добрила Стамболић“, Саша Голубовић – директор О.Ш. “Добрила Стамболић“, Владан Дикић – шеф књиговодства Центра за туризам, културу и спорт, Весна Недељковић – директорка Центра за социјални рад и Дејан Милетић – директор П.У. “Полетарац“.

Најновије на порталу Општине Сврљиг