Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Туристичка посета Сврљигу

Туристи братске општине Шентјернеј из Словеније, предвођени новоизабраним председником Радком Лузаром, обишли су данас општину Сврљиг.

Гости из Словеније
Гости из Словеније

Госте су најпре дочекали председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и народни посланик Милија Милетић испред зграде Општине.

Председница уручила поклон жупану општине Шентјернеј
Председница уручила поклон жупану општине Шентјернеј

Драго ми је да је сте одлучили да туристички посетите Сврљиг. Наша мала, али најлепша општина, има заиста лепих дестинација које могу бити занимљиве страним туристима, рекла је председница општине и поздрављајући госте.

Гости из Шентјернеја
Гости из Шентјернеја

Народни посланик Милија Милетић искористио је прилику и поздравио госте, честитао новоизабраном жупану општине Шентјернеј Радку Лузару на функцији, као и осталом руководству тамошње општине.

Милија Милетић
Милија Милетић

Настављамо да негујемо традицију пријатељства наше две мале општине. Идеја је да ове године нашу сарадњу конкретизујемо и направимо позитиван помак у делу привредно-пољопривредне сарадње, рекао је Милетић.

Жупан општирне Шентјернеј Радко Лузар задовољан данашњом посетом братске општине истиче да сарадња мора да се подигне на виши ниво, и да како Милетић каже, акценат буде стављен на сарадњу у привредно-пољопривредном делу.

Радко Луазар
Радко Луазар

Након посете општини, туристи су обишли ужи центар Сврљига, као и етно собу и етно поставку “Горска Вила“.

 

Најновије на порталу Општине Сврљиг