Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Посао за Сврљижане

Наредних дана посао ће добити 24 лица са територије општине Сврљиг која су аплицирала на Конкурс НСЗ-а, финансиран од стране општине Сврљиг, речено је на данашњем састанку општинског руководства и заинтересованих лица за коришћење Програма.

По првом конкурсу који је био расписан априла ове године пријављено је 18 лица, док се у августу за отпочињање бизниса пријавило још 6 нових лица.

“Долазимо до нових радних места. Посао ће добити 24 грађана и то није мали број људи, а временом доћићемо до већег броја радно ангажованих Сврљижана“, поручила је председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

Она је истакла да је велика ствар што се не ради о запошљавању у јавном, већ у приватном сектору, те да ће се економска слика побољшати у Сврљигу.

Присутнима се обратио и народни посланик Милија Милетић и истакао да је ово почетак покретања привредног сектора и најавио нова улагања.

0123

Помоћник председнице општине Сврљиг Марко Младеновић истакао је да “за разлику од претходног периода, за време неке друге Владе – када су људи правили злоупотребе приликом реализовања овог Програма, данашња Влада на челу са премијером Александром Вучићем прекинула тај неславни обичај и данас ко је добио помоћ од државе, мораће ту помоћ да оправда“.

Сврљижани ће се у наредном периоду опробати као кројачи, фризери, произвођачи сапуна, аутосервисери, текстилни радници, књиговође, произвођачи свећа, обућари, бравари, ковачи и сл.

Најновије на порталу Општине Сврљиг