Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Завршен процес комасације у селу Плужина

У сврљишком селу Плужина завршен је процес комасације земљишта на 314 хектара обрадивог пољопривредног земљишта, а општина Сврљиг је овај посао, од укупно 7 општина, обавила најуспешније.

Пројекат под називом “Рурални развој – Ефикасно управљање земљиштем“ реализован је преко Немачке организације за међународну сарадњу “ГИЗ“, уз финансијску помоћ ЕУ и владе Републике Немачке, док је послове реализовао “ГИЗ“ и Министарства пољопривреде и привреде Републике Србије.

Тим поводом, јуче је у сали СО Сврљиг одржана свечаност и обележен успешан завршетак процеса комасације уз присуство Делегације ЕУ у Србији, “ГИЗ-а“, Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Министарства привреде и представника општине Сврљиг.

Наше парцеле нису могле механички да се обрађују, али овом комасацијом добили смо много боље прерасподељене парцеле како би се пољопривредници још активније и озбиљније бавили пољопривредом, истиче Јелена Трифуновић.

Народни посланик Милија Милетић истакао је да без напредка пољопривреде и пољопривредне производње нема ни напретка Србије.

Иначе, после комасације добијено је 2210 парцела, а просечна величина парцела је 14 а 59 м2.

Најновије на порталу Општине Сврљиг