Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Наставак археолошких истраживања и проширење пројекта у 2017.

Протекле недеље у канцеларији председнице општине Сврљиг Јелене Трифуновић одржан је састанак са представницима института Озонијус из Бордоа и Центра за туризам, културу и спорт.

Састанку су присуствовали проф. др Жером Франс – директор института Озонијус Универзитета Мишел де Монтењ из Бордоа, проф. др Алан Буе – институт Озонијус из Бордоа, проф. емеритус Франсис Тасо – Универзитет Мишел де Монтењ из Бордоа, као и археолози Војислав Филиповић и Владимир Петровић из САНУ Балканолошког института, Славиша Миливојевић – руководилац музејске збирке из Центра за туризам, културу и спорт и народни посланик Милија Милетић.

На састанку је било речи о даљем проширењу пројекта археолошких истраживања римљана на територији источне Србије, са посебним фокусом на област Ниша и Сврљига.

Овај пројекат требао би да почне са реализацијом од почетка 2017. године, када би се на територији Сврљига вршила археолошка истраживања већег обима и екипом од 10 стручњака из Бордоа.

Самим тим Сврљиг би добио шансу да у своју туристичку карту упише још један велики туристички потенцијал, који је директно везан за историју и археологију.

Најновије на порталу Општине Сврљиг