Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 5. седница Скупштине општине Сврљиг

У четвртак, 29. септембра, одржана је пета редовна седнице Скупштине општине Сврљиг.

На дневном реду нашло се 14 тачака – обједињених са допунама.vesna-milojkovic-sns

Након усвајања записника са четврте седнице СО Сврљиг, верификован је одборнички мандат новој одборници из редова Српске напредне странке – Весни Милојковић, која је следећа на листи одборничких кандидата СНС-а, после Градимира Милосављевића који је у претходном периоду постављен за заменика председника општине Сврљиг.

marina-savicКада је реч о Извештају о извршењу Одлуке о буџету општине Сврљиг за период од 01.01.2016. до 30.06.2016. – изсвестилац је била начелник Одељења за буџет и финансије Марина Савић.

Савићева истиче да је на дан 30.06.2016. године остварење буџета 38,11%, а извршење 37,18% – што је по њеним речима и очекивано у 2016-тој години.

После усвајања овог Извештаја, одборници су усвојили и решење о Извештају о раду П.У. “Полетарац“ Сврљиг, за радну 2015/2016. годину, односно дали сагласност на Годишњи план рада П.У. “Полетарац“ за радну 2016/2017. годину, а известилац по овим тачкама био је директор “Полетараца“ – Дејан Милетић.

На петој седници СО Сврљиг разрешен је директор Центра за туризам, културу и спорт Зоран Гавриловић, који је на ову функцију поднео оставку, а за новог в.д. директора, великом већином, изабран је Марко Младеновић, дипломирани економиста.

У наставку усвојен је предлог Одлуке о промени оснивачког Акта ЈКСП “Сврљиг“ ради усклађивања са законом о јавним предузећима, предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о прибављању, коришћењу, управљању и располагању стварима у својини општине Сврљиг, а на истој седници разрешени су поједини чланови УО П.У. “Полетарац“ и Школског одбора О.Ш. “Добрила Стамболић“ и именовани нови.

Најновије на порталу Општине Сврљиг