Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Јавна презентација о енергетској ефикасности

У Регионалној привредној комори у Нишу јуче је представљен Јавни позив за доделу бесповратних средстава за финансирање пројеката у области ефикасног коришћења енергије.

Јавној презентацији у име општине Сврљиг присуствовали су помоћници председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић и Далиборка Марковић.

У складу са раније установљеним приоритетима енергетског унапређења С.С.Ш. “Душан Тривунац Драгош“ присуствовали смо јавној презентацији која има за циљ да презентује начине доделе бесповратних средстава из буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности. План нам је да аплицирамо са нашим припремљеним пројектом енергетског унапређења Средње школе у Сврљигу, што би на крају резултирало обједињењем пројеката и завршетак двеју школа – Основне и Средње у Сврљигу, истакао је након састанка у нишкој Комори помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић.

Средства су обезбеђена из Фонда ресорног Министарства рударства и енергетике и ГЕФ Фонда.

Иначе, по овом конкурсу свака јединица локалне самоуправе, којој буду одобрена средства, у наставку реализације пројекта учествује са минимум 30 одсто од укупног износа средстава.

Најновије на порталу Општине Сврљиг