Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Посета сеоској школи у Гушевцу

У оквиру посете сеоским – истуреним одељењима основне школе ,,Добрила Стамболић“ помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић посетио је школу у Гушевцу.razgovor-sa-uciteljicom

Школа у Гушевцу је осмогодишња и броји преко двадесетак ученика, иначе, у овој школи у ранијим годинама наставу је похађало преко 2000 ђака, како из Гушевца, тако и из околних села.

И поред тренутног мањег броја ђака, веома је битно и од стратешке је важности за Локалну самоуправу да сеоска одељења опстану и наставе са радом у даљем периоду. Докле год ове школе раде можемо се надати опоравку и очувању овог краја. Услови за рад у овој школи су на задовољавајућем нивоу, а уз неке мање корекције можемо знатно допринети квалитету наставе и школства у овом селу, рекао је Марковић.

Приликом обиласка уочени су недостаци на фасади дела школе у којој наставу похађају најмлађи ученици, а одређени проблем представља и дотрајала столарија.

Услови за наставу су адекватни, а ученици и поред тога што се школују на сеоском подручју дају изванредне резултате из свих наставних предмета, што са поносом истичу наставници.

Приликом посете Марковић је искористио прилику и похвалио просветне раднике који са изузетном посвећеношћу и позитивном енергијом обављају свој посао, без обзира што се ради о једној истуреној сеоској школи са мањим бројем ђака и скромнијим условима за рад.

Најновије на порталу Општине Сврљиг