Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 31. седница Општинског већа

Данас је одржана 31. седница Општинског већа општине Сврљиг којом је председавала Јелена Трифуновић.

Након усвајања записника са претходне седнице одржане 11. априла, већници су усвојили Решење о утврђивању Предлога Одлуке о покретању поступка отуђења непокретности из јавне својине општине Сврљиг непосредном погодбом. Известилац по овој тачки дневног реда била је Жаклина Јовановић Илић.

Такође, данас је донето Решење о распоређивању наменских средстава у износу од 864.000,00 динара, која су намењена, како је известила Марина Савић, за израду пројектне документације за изградњу пута Копајкошара – Каменички Вис.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић каже да је изградња пута Копајкошара – Каменички Вис регионални пројекат који ће спојити град Ниш, односно ГО Пантелеј са општином Сврљиг. На исти начин планирано је повезивање села Раденковац и Лабуково, односно Сврљига и Сокобање, где је општина Сврљиг већ завршила са адаптацијом и изградњом пута са своје стране општине све до Сокобање.

Веома је битна израда пројектно-техничке документације, што је уједно први предуслов за изградњу модерне саобраћајнице. Општина ће аплицирати и на другим конкурсима који предвиђају унапређење инфраструктуре, као што су конкурси прекограничне сарадње, истакла је Јелена Трифуновић.

На данашњем заседању већници су усвојили и Решење о употреби средстава текуће буџетске резерве.

Најновије на порталу Општине Сврљиг