Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Почеле представе у оквиру пројекта “Позориште на селу“

У оквиру активности Канцеларије за младе и Центра за туризам, културу и спорт,  а под покровитељством Општине Сврљиг, јуче је одржана представа “Невидљиви зец“ за ученике истуреног одељења ОШ “Добрила Стамболић“ у Нишевцу.

Ради се о пројетку  “Позориште на селу“ који спроводи КЗМ Сврљиг у сарадњи са Центром за туризам, културу и спорт и драмском секцијом, а уз подршку локалне самоуправе.

Ово је добар пројекат који треба подржати и у наредном периоду. Што се локалне самоуправе тиче, ми ћемо гледати да на сваки могући начин помогнемо да се представе одрже и у свим осталим селима где год има деце. Такође, ову активност видимо као прилику за упознавање и дружење деце, кроз размену искустава. Иначе, као и до сада настављамо да дајемо максималну подршку селу, а све зарад изједначавања услова живота у граду и селу, рекао је помоћник председницек општине Сврљиг Мирослав Марковић.

Један од главних циљева реализације пројекта је приближавање позоришта и позоришног садржаја деци са сеоског подручја, али и јединствена прилика да се учесници драмске секције из Сврљига представе својим вршњацима.

Најновије на порталу Општине Сврљиг