Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Формира се сложена задруга у Сврљигу

Јуче је одржана седница иницијативног одбора за формирање Сложене задруге на територији општине Сврљиг.

Циљ формирања Сложене задруге јесте удруживање свих задруга у Сврљигу које врше производњу у једну сложену задругу, као и заједничка промоција и пласман производа ван територије општине.

Овакав вид удруживања подржао је народни посланик Милија Милетић који је том приликом образложио предности удруживања свих задруга које врше производњу на територији Сврљига и пласман производа на тржиште.

Удружени можемо много више да постигнемо у развоју задругарства, пољопривреде и сточарства. Циљ нам је да роба из Сврљига дође на трижшта широм Србије, али и Европе, казао је Милетић.

Представник ЗЗ  „Плантамел“ Љубиша Савић презентовао је проблеме индивидуалне производње и указао на предност удружења свих задруга које врше производњу и пласман производа на тржиште, као и могућност извоза на инострана тржишта.

Седници иницијативног одбора сложене задруге на територији сврљишке општине присуствовали су  народни посланик Милија Милетић, председница општине Јелена Трифуновић, њен помоћник Мирослав Марковић, директорка ЗЗ „Сврљижанка“ Драгица Ристић, директор Задруге „Сврљишко јагње“ Милан Костић, ЗЗ „Плантамел“ Љубиша Савић, , Представник млекаре „Аецкоп“ и представник ОУ Сврљиг Иван Тасић, задужен за сектор пољопривреде.

Најновије на порталу Општине Сврљиг