Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржан збор мештана у Лукову

У уторак, 6. новембра, у селу Луково одржан је збор мештана.

Мештани су искористили прилику и о проблемима и потешкоћама са којима се сусрећу разговарали са представницима општине Сврљиг – председницом Скупштине општине Сврљиг Татјаном Лазаревић и помоћником председнице општине Мирославом Марковићем и њиховим најближим сарадницима.

Тема састанка била је изградња пута Мучибаба – Луково и чешћа посета доктора овом селу.

Договорено је да се почетком јануара следеће године крене са израдом пројектне документације за изградњу пута који је потребно изградити са сврљишке стране у дужини од 2,6 км, односно неких 800 метара са стране општине Књажевац.

Председница СО Сврљиг инсистирала је да Дом здравља већу пажњу посвети селима, поготову Лукову – селу које од скора не посећује докторска екипа. Договорено је да сваког понедељка, доктор борави у овом селу, а да се у зимским данима, уколико буде снега, чисти пут до месне заједнице како би се рад Дома здравља на терену одвијаo без много проблема.

Помоћник председнице општине Сврљиг Мирослав Марковић поручио је да се народни посланик Милетић залаже да се пут од Лукова до Мучибабе што пре изгради, што је и раније говорио на скупштинским заседањима и на зборовима који су одржавани у овом селу.

Најновије на порталу Општине Сврљиг